fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sarajevski SDP: Uvjeravamo vas da niti jedna izjava nije imala namjeru opravdati ili umanjiti užas napada

Autor: Dnevno.ba

“Sarajevski SDP, uključujući svakog našeg člana, a posebno naše izabrane dužnosnike, nikada, ničim i ni na koji način ne relativizira i ne pravda šovinističke ispade i napade na naše sugrađane. Naprotiv, to je u suštinskoj suprotnosti s temeljnim idealima i postulatima na kojima SDP počiva”, navodi se u reakciji.

Sarajevo jest i mora biti grad dovoljno širok za svakog stanovnika, bez obzira na njegovu ili njenu vjersku ili etničku pripadnost, dodaje se.

“Svaki napad na takvo Sarajevo i na bilo kojeg našeg sugrađanina i sugrađanku na osnovu njihovog vjerskog ili etničkog identiteta smatramo i napadom na SDP i na svakog od nas osobno. Naše sugrađane, žrtve ovog napada, uvjeravamo da nitko od nas, ni na koji način, ne relativizira ovaj napad. Uvjeravamo vas da niti jedna izjava naših dužnosnika nije imala namjeru opravdati ili umanjiti užas napada na vaš dom i duboko se ispričavamo ako ste tako protumačili naše poruke”, navode dalje.

Kažu kako svim građankama i građanima jasno poručuju: Sarajevo i njegova multietničnost naša su svetinja, naša crvena crta koja se ne prelazi. Zahvaljuju se pripadnicima MUP-a na brzoj reakciji i pronalasku počinitelja, duševno oboljele osobe. Kažu kako je njihova reakcija unijela smiraj svima.

“Koalicijskim partnerima” iz Naša stranke poručujemo da nije primjereno da napad na sugrađane i spinovanje izjava predstavnika SDP-a koriste u očito propagandne svrhe, dodaju uz isticanje koalicijskog statusa pod navodnicima.

“Građani trebaju znati da iste te osobe koje se obraćaju priopćenjem najmanje jednom tjedno imaju sastanak s gradonačelnicom, kao i svakodnevne kontakte, te da je bilo šta osim propagande bio motiv, sigurno bi drugačije postupili. Žalosti nas njihova odluka da s nama ubuduće komuniciraju putem medija. Nerado ćemo, ali na njihovo inzistiranje, prihvatiti takvu praksu. Također, obavještavamo ‘koalicijske partnere’ iz Naša stranke da nemaju brige i da će SDP nastaviti braniti Sarajevo i Sarajlije od svakog zla, kao što su naši prethodnici u partiji to generacijama radili, i u ratu i u miru”, navode dalje.

Mi to, gospodo, nikada nećemo raditi naivno i na štetu Sarajeva, navodi se dalje.

“Nećemo se kockati s državom zarad populizma, nećemo pristajati na revizionističke teorije, nećemo nikada žrtvovati istinu da bismo relativizirali prošlost. Također, nećemo izigravati suradnju samo kada nama odgovara niti ćemo spinovati vaše izjave i produbljivati rane sugrađanima zarad glasova. Nećemo biti neozbiljni. Sarajevski SDP će nastaviti raditi i djelima govoriti, ali se i vrlo otvoreno pozabaviti neozbiljnošću svakoga tko neradom ugrožava naš grad, a to pokušava nadomjestiti PR trikovima”, zaključuju iz SDP-a.

Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić povezala je jučer jedan incident u Sarajevu s politikom predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića. Tu njenu izjavu kritizirali su iz Naše stranke.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});