fbpx

SAZNAJEMO: Pokrenut disciplinski postupak protiv direktora KPZ-a Sarajevo Faruka Zubčevića zbog vlastitog samonagrađivanja!

Autor: Josip Šimić Đinđić/ Dnevno.ba

Nakon pisanja portala ,,Dnevno.ba” o samonagrađivanju trenutnog direktora  Kazneno popravnog zavoda Sarajevo penzionera Faruka Zubčevića, Federalno ministarstvo pravde je proslijedilo prijedlog od 11. 11. 2021. godine, za pokretanje disciplinskog postupka nadležnoj komisiji Vlade Federacije koja će utvrditi eventualnu odgovornost prijavljenog direktora Faruka Zubčevića za dodjelu samom sebi dodatka na plaću, izvršenog na način do sada nezabilježenim u organima uprave Federacije BiH, a i šire, piše Josip Šimić-Đinđić!

Tako dok drugi penzioneri čekaju dodatak na minimalnu penziju od Vlade Federacije BiH, snalažljivi penzioner direktor Faruk Zubčević sam sebi daje dodatak na plaću.

Portal Dnevno.ba je pisao, da je bivši tajnovidac OSA-e BiH, aktuelni direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević sam sebe nagradio! Dana 09. 02. 2018. godine, Zubčević će sastaviti spisak uposlenika KPZ-a Sarajevo za isplatu jednokratnog novčanog dodatka na platu za 2017. godinu. Prema sebi bio je širokogrudan nagradivši sam sebe sa skoro 900,00 KM, a druge uposlenike sa manje od 500,00 KM na niže!

Nedugo nakon što je postavljen na mjesto direktora KPZ-a Sarajevo, odlukom Vlade Federacije BiH, trenutni direktor – penzioner Faruk Zubčević sam sebe nagrađuje sa dodatkom na plaću u iznosu od 897,35 KM, čime otvoreno krši Zakon o državnoj službi FBiH, kao i Uredbu o naknadama koje nemaju karakter plaće u FBiH.

U praksi javnih organa u Federaciji BiH do sada nije zabilježeno da direktor sam sebe nagrađuje dodatkom na plaću.

Josip Šimić-Đinđić

VEZANI TEKST:

https://www.dnevno.ba/vijesti/skandal-direktor-kpz-a-sarajevo-faruk-zubcevic-sam-sebe-stimulisao-240934/

Autor: Josip Šimić Đinđić/ Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI