SBB prihvatio poziv SDA, Radončić ostaje u vlasti!

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Predsjedništvo SBB-a danas je donijelo odluku o pozivu SDA i potvrdilo da će bito dio vlasti na državnom i federalnom nivou.

Kako je nakon sjednice rekla Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica stranke, kantonalne vlade nisu bile predmet razgovora i Vlada KS ostaje.

Na pitanje novinara je li bilo razgovora o Ministarstvu sigurnosti, ona je odgovorila potvrdno, ali i da će odlučiti ko će biti delegiran ispred stranke na to mjesto.

“Ovaj trenutak zahtijeva da stavimo interese države i naroda ispred sebičnih i ličnih animoziteta. Sloga i partnerstvo je ono što biramo za ovaj trenutak”, kazala je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović.
-Kantonalne vlade nisu bile predmet razgovora i Kantonalna vlada u Sarajevu nije dovedena u pitanje. Mi stojimo uz Vladu KS i to uopće nije bio predmet razgovora, niti bismo dozvolili da to bude predmet ovih razgovora – podcrtala je potpredsjednica SBB-a.
Na pitanje novinara je li bilo razgovora o Ministarstvu sigurnosti, ona je odgovorila potvrdno, ali i da će odlučiti ko će biti delegiran ispred stranke na to mjesto. Kazala je da je u javnosti bilo dosta špekulacija.
– Međutim, moram iznijeti mišljenje da smo mi već razgovarali o toj poziciji svjesni da tri predsjednika stranaka HDZ-a, SDA, SBB-a, sjede u Domu naroda. U Vijeću ministara gospodin Radončić bi bio jedini predsjednik stranke. Međutim isto tako svjesni smo da u bi ovoj multinacionalnoj konstelaciji odnosa bio najveći kohezivni faktor u tom Vijeću ministara. Bez obzira na to što tu ima nekih pozitivnih i negativnih strana, ostajemo pri mišljenju da ćemo odlučiti finalno o tome ko će biti delegiran ispred SBB-a za ministra sigurnosti u nekom kasnijem momentu i naravno to ćete saznati – rekla je ona.
Arapović je istakla da očekuje poziv u narednih nekoliko dana od SDA.

Autor: Slobodna bosna

ZADNJE VIJESTI