fbpx
Fena

Schmidt: Pred nama je posao za ispunjavanje uvjeta za europske integracije i naredni mjesec će biti odlučujući

Autor: FENA

Poručio je građanima Bosne i Hercegovine da izađu na izbore i glasaju i to za najbolji program koji je ponuđen kako bi država imala bolju budućnost.

Kao i mnogo ljudi iz međunarodne zajednice posjetio sam biračko mjesto jutros kako bi se uvjerio da izborni proces teče kako treba i da se prava glasača poštuju, kazao je danas visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt koji je obišao biračko mjesto na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Kaže da se uvjerio da se sva prava i procedure poštuju na biračkom mjestu u Republici Srpskoj, dodajući da je veoma važno to što su promatrači na svojim mjestima, ne samo oni koje su postavile političke stranke nego i oni iz nevladinog sektora, poput promatrača Koalicije “Pod lupom”.

– Dobit ćemo izvještaje Koalicije “Pod lupom”, kao i izvještaje promatrača iz OSCE-ovog Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). Nadam se da će se mnogi birači, po ovom lijepom vremenu, odlučiti izaći na izbore – istaknuo je Schmidt.

Naglašava da ne bi trebalo biti izgovora da se ne izađe na izbore, iako zna da neće svi nakon izbora biti sretni, ali izborne rezultate je potrebno prihvatiti.

– Imali smo u ranijem periodu širom svijeta situacije u kojima birači nisu prihvatili rezultate izbora što nije dobro, ali ako postoje bilo kakvi dokazi o prevarama postoje zakoni kojima će to biti sankcionirano – kazao je Schmidt.

Poručio je građanima Bosne i Hercegovine da izađu na izbore i glasaju i to za najbolji program koji je ponuđen kako bi država imala bolju budućnost.

– Pred nama je posao za ispunjavanje uvjeta za europske integracije i naredni mjesec će biti odlučujući – zaključio je Schmidt koji je zamolio građane da izađu na izbore i sami za sebe odluče tko treba raditi taj posao i postaviti dobru osnovu za bolju budućnost.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju Opći izbori kada će građani birati novo tročlano Predsjedništvo BiH, zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Narodnoj skupštini Republike Srpske, županijskim skupštinama te predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Autor: FENA

ZADNJE VIJESTI