fbpx
Foto: MVP BIH

Schmidt se sastao s Konakovićem: Vrijeme da se u BiH dese pozitivne promjene, građani to očekuju

Autor: Fena

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom, a sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra Josip Brkić.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, reformskom procesu na euroatlantskom putu BiH, s posebnim osvrtom na kandidatski status naše zemlje za članstvo u EU.

Visoki predstavnik Schmidt je čestitao ministru Konakoviću imenovanje na dužnost ministra vanjskih poslova te pozdravio brzo formiranje novog saziva Vijeća ministara. Kazao je da je vrijeme da se u BiH dese pozitivne promjene, jer to građani očekuju. Dodao je da BiH, nakon dobivanja kandidatskog statusa, sada treba činiti “korak po korak” na svom europskom putu, istakavši spremnost OHR da u tom cilju pruži podršku, ekspertizu i konstruktivnu razmjenu mišljenja.

Ministar Konaković je istakao da su europske integracije, suradnja s NATO-om i regionalna suradnja vanjskopolitički prioriteti BiH. Naglasio je da smo svjesni obaveza nakon dobivanja kandidatskog statusa, te iskazao opredijeljenost za provedbu neophodnih reformi na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Zamjenik ministra Brkić se osvrnuo na suradnju BiH i Sjevernoatlantskog saveza s fokusom na usvojene Programe reformi kao političkog i pravnog okvira suradnje naše zemlje s NATO-om.

– Na sastanku je razgovarano i o Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, koja će biti održana u februaru ove godine, kao i suradnji u regiji zapadnog Balkana – saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI