fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Twitter

SCHOLZ: Ukrajina pripada europskoj obitelji

Autor: dnevno.ba

Čelnici Francuske, Njemačke, Italije i Rumunjske sastali su se u četvrtak s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u Kijevu iskazavši mu potporu nakon čega će, nada se Zelenski, Ukrajina dobiti dodatno oružje, a Rusija oštrije sankcije.

U prvom takvom posjetu Kijevu od početka ruske invazije 24. veljače, francuski predsjednik Emmanuel Macron, njemački kancelar Olaf Scholz, talijanski premijer Mario Draghi i rumunjski predsjednik Klaus Iohannis dali su podršku europskom putu Ukrajine.

Nakon što je ranije odbacio prigovore da je blag prema Rusiji, Macron je kazao da Zapad neće tražiti koncesije od Ukrajine te da će se mirovni pregovori voditi pod ukrajinskim uvjetima.

Zelenski, koji nije napustio Ukrajinu od početka invazije, izrazio je zahvalnost na pomoći Zapada, iako je njegova administracija također ranije kudila saveznike zbog odugovlačenja u nametanju sankcija i opskrbi oružjem.

– Moji kolege i ja danas smo došli ovdje u Kijev s jasnom porukom: ‘Ukrajina pripada europskoj obitelji’, rekao je Scholz.

Macron je pak poručio da svi okupljeni europski lideri podržavaju davanje statusa kandidata za EU Ukrajini.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});