SDA čeka odluku Glavnog odbora SDP-a

Autor: Patria

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, uoči sjednice Glavnog odbora ove stranke na pitanje novinara što će učiniti ova stranka nakon što je Bh. blok odbio s njom koalirati, istakao da još čekaju epilog današnje sjednice GO SDP-a.

” Vidjet ćemo danas koje su odluke SDP-a. Sumnjam da će ostati takva odluka kada je Bh. blok u pitanju. Glasači, oni koji su podržali SDP, sigurno od njih očekuju da brane državu, da se ne izvlače od odgovornosti i rizika koje to nosi. Naravno da nije lako ući u vlast u ovakvoj konstelaciji odnosa. Besmisleno je obrazloženje Bh. bloka što ne žele u koaliciju sa SDA”, rekao je Izetbegović.

U 11 sati u Sarajevu počela je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) na kojoj će biti govora o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, ali i implementaciji izbornih rezultata. Čedomir Lukić, predsjednik Glavnog odbora SDA, kazao je novinarima prije početka sjednice da će biti govora o tome kako će se formirati vlast te naglasio da vrijeme “polako curi”.

Autor: Patria

ZADNJE VIJESTI