fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SDS i PDP “imaju što reći” Dodiku na današnjim sastancima

Autor: Vijesti.ba

BANJA LUKA - Nakon nekoliko odgađanja termina, u Banjaluci će danas biti održani odvojeni sastanci SNSD-a sa SDS-om i PDP-om.

Prvi će na sastanak PDP u 14 sati, a delegaciju ove stranke predvodiće Branislav Borenović. Za 15 sati predviđen je sastanak SDS-a i SNSD-a koji će također predvoditi lideri stranaka. Oba sastanka biće održana u prostorijama SNSD-a u Banja Luci.

Lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je poručio da je krajnje vrijeme da se zna da li SDS i PDP ulaze u srpski blok na nivou BiH s obzirom na to da se ove sedmice očekuju završni sastanci u vezi sa formiranjem Vijeća ministara BiH.

Govedarica je uoči sastanka poručio i da će odluke o svemu donositi Glavni odbor stranke, te da sa SNSD-om neće pregovarati o formiranju Vijeća ministara BiH i da ne želi razgovor o nekoj podjeli funkcija.

“Zaključcima Glavnog odbora SDS svojevremeno smo jasno rekli da želimo da razgovaramo sa svim parlamentarnim političkim organizacijama iz Republike Srpske na državnom nivou, da razgovaramo, ne da pregovaramo”, rekao je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da će sastanak biti prilika da se čuje šta SNSD ima da kaže opoziciji, ali i da opozicija kaže šta ona misli.

“Mi ćemo otići na sastanak, imamo šta reći”, rekao je Borenović novinarima.

Autor: Vijesti.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});