fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠEF FONDA ZA OBNOVU ZABRINUT: Obnova nije ni krenula, a već se pokušava s prevarama

Autor: dnevno.ba

Od razornog potresa u Zagrebu prošlo je malo više od godine dana, ali bilo kakva obnova daleko je na vidiku.

U Dnevniku Nove TV gostovao je šef fonda za obnovu Damir Vanđelić i komentirao situaciju s obnovom Zagreba gdje je spomenuo kako ima dosta pokušaja prevara.

U Zagrebu je oko šest tisuća zgrada sa žutom ili crvenom naljepnicom, a Nevena Rendeli iz udruge SOS Zagreb tvrdi kako obnove po trenutnom zakonu neće biti, ali zabrinut je i Damir Vanđelić te govori kako je situacija neprihvatljiva.

Od ukupno 6500 zgrada, samo je njih 20% podnijelo zahtjev: “Zabrinjavajuće je, znači da je za te građane proces kompleksan”, izjavio je. Brži je model, priznaje Vanđelić, kada građani sami krenu u obnovu.

“Pokušavalo se prijaviti da su izvođeni radovi tamo gdje nisu bili izvođeni radovi i tražila se novčana naknada zauzvrat. Mi smo to proslijedili u Općinsko državno odvjetništvo, time naš posao završava”, komentirao je.

Novac za obnovu, Hrvatska je dobila iz Europske unije, a kako je već poznato, da bi se od Europe dobio novac, moraju se poštivati rokovi.

“Moguće je da ćemo imati vremenski tjesnac da to sve završimo. Jedan mali dio novaca je u Fondu za obnovu, taj novac je otprilike 10 posto Fonda solidarnosti i ja se nadam da ćemo to u 18 mjeseci stići”, zaključio je Vanđelić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});