fbpx
Foto: Goran Mehkek / Cropix

ŠEKS NA OBLJETNICI OLUJE: Izolirani slučajevi nakon Oluje ne mogu zatamniti tu veličanstvenu pobjedu

Autor: Dnevno.ba

HDZ-ov veteran i bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks komentirao je održavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu.

“Današnji dan treba zračiti simbolom hrvatske sloge i zajedništva. Ovo je dan pobjede i danas se skupila cjelokupna novija povijest Hrvatske i kada je pobijeđena zloglasna teza o razbijanju Hrvatske od strane velikosrpske politike”, rekao je Šeks za N1.

Kaže da su poruke koje dolaze iz Beograda o tome kako je Oluja bila zločinačka akcija “stupidna politika”.

“Vrlo je jasno da su (Slobodan) Milošević i srpski vođe u Krajini pozvali cjelokupno srpsko stanovništvo da otiđe iz Hrvatske. Unatoč tome što ih je predsjednik (Franjo) Tuđman pozvao da ostanu. Oni izolirani slučajevi koji su se dogodili nakon Oluje ne mogu zatamniti tu veličanstvenu pobjedu”, rekao je.

Kako navodi, 1997. godine na prijedlog Franje Tuđmana Sabor je donio promjenu izmjena Ustava kojim se ustanovilo da je pravedni obrambeni rat temelj hrvatske pobjede.

Komentirao je činjenicu da nitko iz SDSS-a nije bio prisutan na komemoraciji.

“Volio bih da dođu. Prošle je godine ministar Tomo Medved bio u Varivodama. To je bila dobra praksa, ali je prestala. Bitno je znati da sve zlo dolazi iz Beograda”, zaključio je Šeks.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI