fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠIMIĆ DEMANTIRAO I FAKTOR: Dokumenti nisu krivotvoreni, Gordana Tadić i Ružica Jukić bile se nelegalno prisluškivane!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Dana 07. 01. 2019. godine, na proselefističkom niskočitanom portalu, prorežimskom SDA-ovom glasilu Faktor.ba, oglašen je članak, pod nazivom: „Lažne diplome samo su dio: Svi predmeti u (ne)radu glavne tužiteljice Gordane Tadić“, članak u autorstvu M. Radevića, a u kojem tekstu se spominje, da je „Josip Šimić Tužiteljstvu BiH predao krivotvorene dokumente, koji govore, da su Gordana Tadić i potpredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić navodno nezakonito prisluškivane“, u kojem članku autor teksta želi čitateljstvo održati u zabludi i umanjiti intenzitet ozbiljnosti, da su najviše pravosudne djelatnice ipak i zaista bile prisluškivane.

U tom svjetlu, demantirajući navode iznijete na portalu Fakor.ba, da se navodno radi o „krivotvorenim dokumentima“ – kako pak oni tvrde, napominjem slijedeće, da su:

Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić i potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Ružica Jukić, ipak bile nelegalno prisluškivane. Potvrdili su to nalazi vještačenja telefona i računara, putem kojih je njihova međusobna veza prisluškivana, a za RTRS, već je dana 09. 02. 2018. godine sve potvrdila Jukićeva.

“Misterija” stara gotovo godinu dana, previše sporo, ali ipak, dobija epilog! Mobilni telefoni visokopozicioniranih ličnosti bh. pravosudnog sistema, prisluškivani su! SMS poruke presretane! Službene im, mail adrese “filtrirane”!Sve ovo Jukićeva je tvrdila i početkom rujna prošle godine kada su u javnosti osvanuli transkripti, koje je Josip Šimić upravo na protokol Tužiteljstva BiH i predao. Ali, njene tvrdnje, kako su transkripti autentični, “zagubile” su se negdje u zaglušujućoj buci negiranja dijela službenika i novinarskih spin majstora. Kao oštećenoj u postupku, epilog vještačenja joj je već prije godinu priopćen.

“Mogu reći da je već gotov nalaz, da je sve što piše u onim transkriptima, istina. Ali se ide sada sa drugim nalazom da se utvrdi tačno ko je to vršio nelegalno” – izjavila je dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić u razgovoru za RTRS.

Ne treba zaboraviti da je svojevremeno i jedan od prethodnika Gordane Tadić, Milorad Barašin, bio meta praćenja i prisluškivanja. Snimak je javno publiciran! Barašin smijenjen! I sve utihnulo! Tako i Goran Salihović, koji je u listopadu prošle godine gostujući na N1 izjavio: „Evo vidim, da prisluškuju Gordanu….Znate,, ista grupa koja je meni radila, radi i ovoj“ – zaključio je Salihović. Nije li vrijeme da se jednom za svagda utvrdi, tko u BiH za koga radi!? I prisluškuje?

Zbog istinitih transkripata, kojima je istragom Tužiteljstva BiH nedvojbeno utvrđeno, da je SIPA ipak prisluškivala i pratila, Šimića je SIPA hapsila, kantonalno tužiteljstvo predvođeno Mektiću omiljenom Dalidom Burzić, dva mjeseca ga držalo u pritvoru. Godina je prošla, bez pomaka u tom, po mnogo čemu Šimiću, montiranom policijsko-pravosudnom procesu, a odgovore u odnosu na stvarno prisluškivanje najviših pravosudnih dužnosnica će uskoro dati ona prava i zakonita istraga, koju sprovodi Tužiteljstvo BiH, a ne naručeni spin medijski natpisi Faktora.ba s ciljem diskreditacije mene, glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i dopredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

Istraga Tužiteljstva BiH, broj: T20 0 KTK 0015919 18, po Naredbi o provođenju istrage, dat će i odgovore po mnogo čemu Šimiću, montiranom policijsko-pravosudnom procesu u režiji Dalide Burzić, Mektićeve nekad omiljene glavne tužiteljice, koje sam obadvoje mjesecima prije uhićenja u svojim člancima zbog kriminala i korupcije prozivao, pa sa ciljem osvete, a kako bi me spriječili, da dalje pišem, uhitili. Nesumnjivo će istraga, u što duboko vjerujem pokazati, da je Josip Šimić, po prethodnom tajnom dogovoru Šahinpašića, Mektića i Burzićeve uhićen samo kako bi se omela istraga na Tužiteljstvu BiH i kako bi se ista odvukla od stvarnih i pravih počinitelja, koji su vršili tu krivično-pravnu radnju nezakonitog praćenja i prisluškivanja najviših pravosudnih dužnosnica, te kako bi se u javnosti stvorila predstava, da se navodno sve radi o krivotvorini, a što nije točno.

Jahalo se na tezi s ciljem diskreditacije mene o navodnim psihijatrijskim problemima Josipa Šimića, međutim, nalazi tima vještaka nisu potvrdili teze Mektića, jer je Josip Šimić sasvim psihofizička i uravnotežena osoba, koja ne boluje ni od kakve, niti trajne niti privremene duševne bolesti.

Stoga, kao svjedok Tužiteljstva BiH u predmetu prisluškivanje, za medije nikakve informacije davati neću, a dostojanstvo ću, kao i do sada zadržati, jer za neke stvari „potrebno je strpljenje“, a koga nema, taj neće „biti spašen“!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});