fbpx

ŠIMIĆ DOBIO PRIJETNJE IZ TUŽILAŠTVA BiH! EVO I ODGOVORA!

Autor: dnevno.ba

Nakon što je Josip Šimić-Đinđić oglasio javni članak na Internet portalu Dnevno.ba o tome, da je tužilac Tužilaštva BiH Ćazim Hasanspahić potpisao Naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić, a u vezi predmeta „Dženan Memić“, opisujući, kako je predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija pokušao opet da utiče na krivičnu istragu sugerirajući glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, da povuče naredbu jer „još nije vrijeme“, Šimić nije dugo čekao brutalni odgovor iz Tužilaštva BiH.

„Preko posrednika rekli su da će me uhapsiti, ako ne ne povučem tekst sa portala, nagovorili su mi se da ometam istragu, te da će sada svi biti protiv mene“ – kazao nam je Šimić, te nadodao: „da nikada nitko nije ni bio ZA MENE, da bi sada bio protiv mene“!

„Dobro je da su svi protiv mene, jer bi se zabrinuo da me hvale, jer su tako lažnim prorocima činili oci njihovi, hvaleći ih.“ – nadodaje Šimić.

Ako ne provode istragu protiv Dalide Burzić neka me demantiraju na web stranici Tužilaštva BiH,  i tada će biti jasno, da ništa ne rade po predmetu, jer će se obistiniti Inzkova rečenica iz Izvještaja data UN-u, da „nema napretka u istrazi“, a ako provode neka onda šute, a ja ću potom, Bogom se velikim kunem, i nebom koje je prijestolje Gospodnje i zemljom, koja je podnožje njegovim nogama, da ću objaviti sve iskaze iz istrage, i preostale dokumente, a ako i nakon ovoga budu šutjeli, ko šuti čini se da pristaje“!

Na upit da prokomentira, da li je nekoga obavijestio o prijetnjama, Šimić je kazao: „da jest, da je već jutros obavijestio kabinet predsjednika Suda BiH, da upozori, na što se Tužilaštvo sprema“!

Šimić je dalje istakao, da je očigledno, da nekome istina smeta, jer ga nije ni Dalida Burzić zaustavila, pa neće ni ovi koji su manji igrači od Dalide Burzić!

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI