fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠIMIĆ NA SUDU: Dalida Burzić ostvarila je interesni i personalni prodor s narkomafijom!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Dana 29.01.2020.g., na Općinskom sudu u Sarajevu, u svojstvu svjedoka-optuženog, skoro tri sata, svjedočio je Josip Šimić-Đinđić!

Odgovarajući na pitanja odvjetnika Ifeta Ferageta, Šimić je između ostaloga istaknuo, da od studentog 2015.godine piše o kriminalu u političkom establišmentu, a od ožujka 2017.godine, samo o kriminalu u pravosudnom establišmentu s posebnim akcentom na kriminal u Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu, gdje tada na čelu toga Tužiteljstva bila Dalida Burzić, danas sutkinja Suda Bosne i Hercegovine.

Šimić je na sudu kazao, da je od ožujka 2017.g., pa sve do svoga uhićenja po naredbi Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, odnosno do 05.09.2017.g., objavio stotine javnih članaka putem printanih i internet portala o kriminalnim i promiskuitetnim radnjama tada Glavne kantonalne tužiteljice KS Dalide Burzić, objavljujući istodobno prisluškivane i snimljene razgovore Obavještajno – sigurnosne agencije BiH (OSA BiH), koji Dalidu Burzić dovode u sigurnu vezu sa organiziranim kriminalom, u sigurnu vezu sa narkomafijom.

„Dobio sam te dokaze/prisluškivane razgovore, koji teško inkriminiraju Dalidu Burzić, od ožujka 2017.g., pa sve do moga uhićenja sam ih postepeno publicirao i objavljivao, te u skladu sa navedenim Tužiteljstvu BiH sve dostavio. Nakon dva mjeseca kada su moje objave o Dalidi Burzić bile učestale, dobio sam dopis iz OSA-e BiH na dan 11.07.2017.g., a koji je dostavljen Tužiteljstvu BiH 24.07.2017.g., a u kojem je dopisu stajalo, da su pojedinci obećali Dalidi Burzić, da će zatvoriti Josipa Šimića samo kako bi ga skinuli sa Dalidinog vrata, te da s tim u vezi prave razne intrige i spletke Josipu Šimiću sa ciljem ostvarenja toga plana. Osoba iz OSA-e BiH koja me je i upozorila, je između ostaloga kazala, da postoji obavještajna informacija, da me glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić po uhićenju želi i na Psihijatriju KS smjetiti, kako bi me preko njoj poslušnih i podložnih vještaka neuračunljivim proglasila, a sve to sa ciljem da umanji intenzitet onoga što sam o njoj mjesecima prije javno pisao. Odmah sam o navedenom obavijestio Ružicu Jukić, dopredsjednicu VSTV-a BiH, kazavši joj mjesec dana prije uhićenja, da mi Dalida Burzić prijeti, i sprema uhićenje, pritvor i psihijatriju, što se sve i ostvarilo samo mjesec dana kasnije, što znači da je sve bilo unaprijed isplanirano“.

Sve ovo Jukićeva je potvrdila na sudu.

Na upit sutkinje Murtezić, „kada ste dobili taj dopis iz OSA-e BiH“?, Šimić je odgovorio, „ubrzo nakon što su se moje objave o Dalidi Burzić intenzivirale, točnije 11.07.2017.g.“

Šimić je dalje istaknuo na sudu, da je ova optužnica Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu protiv njega revanšizam Dalide Burzić, zbog njegovih javnih članaka o Dalidi Burzić, te da je u izvjesnom vremenu mjesec dana prije uhićenja otišao do sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu Adise Zahiragić, u njezin ured u Sudu, koja mu je odmah tada rekla, da se čudi da je (Šimić) još uvijek na slobodi, šta sve piše o Dalidi Burzić, da ne može vjerovati, pa još uvijek nije uhićen.

Šimić je dalje istaknuo, da je putem medija raskrinkavao Dalidu Burzić, koja je u vremenu, počev od 2015.g., pa nadalje, ostvarila interesni i personalni prodor preko pripadnika MUP-a KS sa narkomafijom, nudeći istima amnestiju od krivičnog progona, a zauzvrat je tražila, da članovi narkomafije obavljaju za nju neke prljave stvari, uključujući i fizičke likvidacije pojedinih ljudi, a što proizlazi iz snimaka OSA-e BiH. „Moje pisanje o Dalidi Burzić i objelodanjivanje ovih informacija odvelo me je na optuženičku klupu“ – naveo je Šimić na sudu.

Šimić je na sudu napomenuo, da se Burzićeva bavila zastrašivanjem i određenih sudaca na Općinskom i Kantonalnom sudu u Sarajevu, prijeteći istima uhićenjem, ukoliko ne budu donosili rješenja, odluke i presude u korist Tužiteljstva KS, te napomenuo, da je u tome duhu prijetila sucu Igoru Todoroviću, koji je sudio u predmetu „Dženan Memić“, dajući istome instrukcije, da u predmetu „Memić“ ima da donese osuđujuću presudu po Ljubu i Bekriju Seferovića, a da će mu ona (o.pa. Dalida Burzić) pisati obrazloženje presude što je osuđujuća presuda, te kad sudac Todorović na ovakvu protivpravnu radnju nije pristao, suočio se sa prijetnjama, ucjenama i zastrašivanjima Dalide Burzić. O ovome je jako dobro upoznat i OHR BiH, VSTV BiH, i Tužiteljstvo BiH gdje naposljetku sudac Todorović i saslušan i sve priznao, sa kakvim se prijetnjama Dalide Burzić suočavao.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});