fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠIMIĆ ODGOVORIO AVDIĆU: Niz neistina, spinovanja, laži i konstrukcija u članku!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Poštovani gosp. Avdiću!

Dana 20. 02. 2021. godine na Vašem internet portalu Istraga.ba, po autoru Avdi Avdiću, oglašen je članak: “Svi atentati na Gordanu Tadić: Eskort i dama”, a u kojem članku uglavnom krajnje neprimjereno, ali od Vas očekivano, napadate Glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH Gordanu Tadić nastojeći sve prijetnje po sigurnosti Glavne tužiteljice podvesti pod karikaturalno ismijavanje.

U prethodno citiranom članku dotakli ste se i mene!

Nije mi namjera s Vama polemizirati, jer je vrijeme korizme – vrijeme priprave, molitve i iščekivanja najradosnijeg kršćanskog katoličkog blagdana Uskrsa, no, na Vaše nekorektno, ne fer, spinističko i insinuaističko izvještavanje u odnosu na moj integritet, čast i ličnost dužan sam reagirati.

U tekstu navodite:

Meni je kolega rekao – Ružice, OSA te sluša. Ja sam se poslije raspitala, kako je to moguće? Jesam li ja neprijatelj države, jesam li terorista?“, zapitala se tadašnja potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić kada je u početkom septembra 2017. godine Josip Šimić – Đinđić objavio krivotvorene dokumente SIPA-e u kojima je navedeno da “NN” osobe uhode i prisluškuju nju i glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić. Nije se dugo čekalo na “žurno priopćenje”. “Tužilaštvu BiH dostavljeni su dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić. Tužilaštvu BiH dostavljeni su dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić”, saopćilo je tada Tužilaštvo BiH. Krunski svjedok Josip Šimić – Đinđić je, ubzro, optužen za krivotvorenje tih dokumenata a  Gordana Tadić je kasnije optužila inspektora SIPA-e Vahidina Šihinpašića zbog nezakonitog hapšenja Josipa Šimića. U istom predmetu, Gordana Tadić je bila i tužilac i svjedok. Optužnica nije potvrđena a Tužilaštvo BiH nikada nije okončalo istragu o prisluškivanju glavne tužiteljice tog Tužilaštva“.

Vaše informacije prethodno navedene predstavljaju ništa drugo doli čisto spinovanje sa primjesama nekorektnog, netačnog i ne fer izvještavanja sa ciljem i namjerom da javnost održite u zabludi.

Nasuprot Vašim neistinitim navodima ističem, da je Josip Šimić-Đinđić dana 28. 08. 2017. godine i 30. 08. 2017. godine dostavio putem Tužiteljstva BiH dokumente (transkripte), kao i akt SIPA-e, koji dokumenti ukazuju, da su prema tada v.d. glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić i tadašnjoj potpredsjednici VSTV-a BiH Ružici Jukić primjenjivane posebne istražne radnje, prisluškivanja i tajnog praćenja, bez naredbe suda i bez odobrenja nadležnog organa.

 

Dana 30. 08. 2017. godine, Tužiteljstvo BiH je dalo priopćenje, da su dostavljeni dokumenti autentični, te da je navedena komunikacija između Tadićeve i Jukićeve ostvarena, a koji  dokumenti ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić. Tužilaštvu BiH dostavljeni su dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić”, saopćilo je tada Tužilaštvo BiH. 

Spominjete u svome članku, da je “krunski svjedok Josip Šimić ubrzo optužen da krivotvorenje tih dokumenata”!

Očigledno “zaboravljate” i namjerno izostavljate u svome tekstu napisati, da je Općinski sud u Sarajevu donio i javno dana 10. 06. 2020. godine, objavio Presudu, broj: 65 0 K 665895 18 K, kojom je Josipa Šimića-Đinđića oslobodio svih optužbi po optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, a između ostaloga i onih optužbi krivotvorenja dokumenata, koje spominjete u svome članku. Istom presudom, sud je potvrdio, da su transkripti o nezakonitom praćenju i prisluškivanju Tadićeve i Jukićeve, koje je Josip Šimić predao Tužiteljstvu BiH, vjerodostojni!

Stoga su Vaši navodi, da je “Josip Šimić objavio krivotvorene dokumente o prisluškivanju Gordane Tadić i Ružice Jukić”, netočni i uvjerljivo klevetnički. Istraga u svezi nezakonitog praćenja i snimanja Tadićeve i Jukićeve je u toku, i prema informacijama ubrzo će biti okončana.

Slijedom navedenog, nedvojbeno proizlazi Vaše nekorektno, netočno i ne fer izvještavanje u odnosu na ličnost, ugled i integritet Josipa Šimića-Đinđića, u kojem svjesno na štetu Josipa Šimića-Đinđića ne iznosite cjelovite informacije, (tvrdite da je Šimić optužen za krivotvorenje, ali svjesno ne navodite i da je oslobođen te optužbe) već navodite samo polovične informacije sa ciljem spinovanja, koje se definira, kao nekorektno izvještavanje. Slično se ponavlja, gdje spominjete i u odnosu na dokumentne, koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja i kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između bivše potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić nazivajući ih u svome članku krivotvorenim, i unatoč činjenici, da je sud utvrdio da su autentični!

S poštovanjem!

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});