ŠIMIĆ UPUTIO DEMANT SIPA-i u vezi Milana Tegeltije i Milijane Buhe: „Ne govorite istinu“!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

TUŽILAŠTVO BIH JE OBAVIJEŠTENO I U SIPA-i JE FORMIRAN PREDMET PROTIV TEGELTIJE I BUHE!

Radi objektivnog informiranja javnosti, informiram Vas o slijedećem:

Dana 30. 11. 2020. godine, u prostorije SIPA-e, pristupio je Josip Šimić-Đinđić, sa početkom u 10,00 sati, a u vezi podnošenja usmene krivične prijave protiv Tegeltije i Buhe, a u vezi koruptivne afere.

Postupajući inspektori su bili Sanel Berbić i Vanja Radovanović.

Po dolasku u SIPA-u, postupajući inspektor Sanel Berbić je kazao, da se „jutros čuo sa tužiocem“, a u vezi podnošenja usmene krivične prijave protiv Tegeltije i Buhe, te da će, po završetku saslušanja, odmah izvijestiti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Dana 01. 12. 2020. godine, osobno sam razgovarao sa postupajućim tužiocem Kasimom Halilčevićem, koji mi je dva puta preko telefona kazao: „Šimiću, vodi se postupak“, implicirajući na Tegeltiju i Buhu, te da je „o svemu obavješteno Tužilaštvo BiH“, kao i to, da će se u sklopu pomenute prijave preduzeti potrebne aktivnosti, te da je „on dao zahtjev SIPA-i, da rade“!

Mediji su danas objavili vijest i saopćenje SIPA-e, da „nije podnijet izvještaj protiv Milana Tegeltije i Milijane Buhe, te da nije obavješteno Tužilaštvo BiH“! Navedena informacija SIPA-e jest netačna. Naime, postupajući tužilac Kasim Halilčević od petaka preduzima radnje, što mi je lično jutros u osobnom razgovoru kazao, kao i to da je Tužilaštvo BIH obaviješteno, pa ostaje nejasno, zbog čega SIPA daje medijima dezinformacije, da Tužilaštvo BiH nije obaviješteno u vezi prijave protiv Tegeltije i Buhe?!

Šta skrivaju, i zbog čega je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović (vjerojatno po uputi Darka Ćuluma, direktora SIPA-e, inače dobrog prijatelja Milana Tegeltije) to medijima prešutio, dajući istodobno dezinformaciju, jer je u SIPA-i nesporno formiran predmet protiv Tegeltije i Buhe, te o tome obaviješteno Tužilaštvo BIH u 13,05 sati na dan 30. 11. 2020. godine, te se na istome preduzimaju aktivnosti! Glasnogovornik SIPA-e nije čak medijima ponudio ni informaciju da je u SIPA-i formiran predmet protiv Tegeltije i Buhe.

Ovakvo lažno saopćenje SIPA-e, te davanju i prešućivanju bitnih informacija, o tome da navodno nije obaviješteno Tužilaštvo BiH, prešućujući medijima, da imaju predmet protiv Tegeltije i Buhe na kojem rade, smatram ozbiljnom sabotažom predmeta protiv Tegeltije i Buhe, o kojemu SIPA ne želi javno da priča. “Razumljivo”!

Ko laže: SIPA ili Tužilaštvo BiH?

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI