fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SINOVI HRVATSKIH GENERALA! Bogati nasljednici i nestašni mladići

Autor: dnevno.ba

Djeca hrvatskih generala s vremena na vrijeme pojave se u javnom prostoru, što zbog svojih uspjeha što zbog svojih nestašluka.

Kada je o nestašlucima riječ tu svakako vrijedi spomenuti Marija Koradea, sina generala Koradea koji je čest gost naslovnica crne kronike. Korade mlađi spominjan je zbog sukoba, prijetnji oružjem, ali i brojnih drugih neprimjerenih radnji. Tako je 2008. godine u fokus javnosti dospio nakon što je pretukao vlastitu suprugu, u to je doba Korade imao 19 godina, a uhićen je nakon što ga je supruga koja je sa djetetom pobjegla u Varaždin, prijavila zbog obiteljskog nasilja. Već naredne godine u medije je dospio zbog divljaštva po kafiću, a zatim ga prijatelj prijavljuje zbog iznude više od 40 tisuća kuna praćenih prijetnjama opasnim po život. Spominjalo se tada i premlaćivanje, ali i brojni drugi prijestupi koji su mu obilježili život.

Stupce crne kronike punio je i David Kruljac, sin generala Mladena Kruljca, koji se izvukao od zatvorske kazne premda je policija kod njega pronašla veću količinu droge koju je prema medijskim napisima preprodavao sa sumnjivim ljudima iz Srbije.

Sin generala Josipa Lucića , Tomislav svojedobno je skrivio prometnu nesreću očevim Renaultom Twingom vozeći unatra ispred zagrebačkog Saloona, kada je udario 25-godišnjeg mladića nanijevši mu lakše tjelesne ozljede. Uspostavilo se potom da Lucić uopće nije smio voziti jer mu je vozačka oduzeta na devet mjeseci. Kako je tada pisao Večernji, mladić je bezuspješno pokušavao pobjeći vjerojatno stoga što mu je policija osam sati kasnije izmjerila 0,42 orimila alkohola u krvi. Lucić mlađi zabilježen je i zbog izbacivanja iz narodnjačkog kluba Fontana, nakon tučnjave, ali i neumjesnog ponašanja ponukanog rasizmom. Nemili događaj odvio se prema pisanju medija davne 2001.godine.

Kada je pak o sinu generala Čermaka riječ, on se u javnom prostoru spominje isključivo kao nasljednik očeva bogatstva budući da je uključen u upravljanje njegovim naftnim biznisom kako u Croduxu, tako i u nekoliko drugih, manjih tvrtki. Sin generala Gotovine, njegov imenjak Ante školuje se na Zagrebaškoj školi ekonomije i menadžmenta, a stažirao je i u uredu bivše HDZ-ove europarlamentarke Ivane Maletić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});