fbpx

SIP izmjenio utvrđene rezultate Lokalnih izbora za Gradsko vijeće Mostara, evo tko je izgubio, a tko dobio jednog vijećnika

Autor: dnevno.ba

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je na 9. hitnoj, korespodentnoj sjednici donijelo Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru od 3.1.2021. godine.

Izmjene utvrđenih rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru su uslijedile nakon ponovnih brojanja glasačkih listića koja je SIP BiH naredio u skladu s članom 5.30 Izbornog zakona BiH.

Odluka o izmjeni Odluke o utvrđvanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru je objavljena danas na web stranici SIP BiH www.izbori.ba i smatra se da je na taj način dostavljena svim sudionicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv navedene odluke može se putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH podnijeti žalba Apelacijskom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici SIP BiH, odnosno rok ističe u ponoć 16.1.2021. godine.

Žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail: [email protected] ili osobno u sjedište SIP BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

Protokol SIP BiH će za stranke biti otvoren i u subotu, 16. siječnja 2021. godine u terminu od 08.00 do 16.00 sati, priopćeno je Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Prema današnjoj odluci SIP-a Bh. blok (SDP BiH i Naša stranka) zajedno sa partnerskom Prvom mostarskom partijom (PMP) osvaja tri, umjesto ranija dva mandata u Starom Gradu, a SDA-ova Koalicija za Mostar dva mandata.

Naime, Koalicija za Mostar je na gradskom području Stari grad izgubila mandat, odnosno njen kandidat Ismar Bešo iz SBB-a. Taj mandat je utvrđivanjem točnog broja glasova dodijeljen Prvoj mostarskoj partiji, odnosno njenom nositelju liste Nazifu Derviškadiću.

Ovom promjenom sada Bh. blok u Gradskom vijeću ima ukupno sedam mandata, SDA 11, a nepromijenjeni ostaju mandati HDZ BiH – 13, HRS-a tri, dok će koalicija SNSD- SDS imati jednog vijećnika.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI