SIPA pretresla stan federalnog zastupnika Asima Kembera

Autor: dnevno.ba

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su izvršili pretrese na nekoliko lokaciji u općini Sanski Most, a pretresan je i stan SDA-ovog federalnog zastupnika Asima Kambera.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija, koje koriste troje osumnjičenih.

SIPA je jutros pretresala i kuću zastupnika u Parlamentu FBiH Asima Kambera, a u vezu s ovim slučajem se dovodi i Fazir Vukalić.

Trenutno niko nije uhapšen, a prilikom pretresa su izuzeti određeni dokazi i dokumentacija.

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih dijela izborne prevare za koje se sumnja da su počinje tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Nakon što budu privedeni postupajućem tužitelju, tužitelj će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Asim Kamber se kako pišu lokalni mediji u trenutku pretresa nalazio u Sarajevu, ali je po pozivu Tužilaštva krenuo za Sanski Most.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI