SIPA u Sarajevu uhitila dvije osobe

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Sarajeva lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“ u vezi sa krivični djelom iz člana 189a. istog zakona „Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristili, te tom prilikom otkrili 14 krijumčarenih osoba, državljana Iraka, Irana i Sirije.

Takođe, prilikom pretresa privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI