fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SKANDAL: Avdo Avdić se lažno predstavljao, kao američki čovjek i uposlenik Ambasade SAD-a!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Polupismeni sarajevsko-američki sećijaš (Mulat) Avdo Avdić u svakom smislu neostvareni bosanskohercegovačko-američki novinar u Žurnal magazinu, kojeg USAID, zlatom i srebrom za niskočitane članke snabdijeva, ne prestaje nas iznenađivati svojim medijskim pamfletima.

I dok je u svome jučerašnjem članku „o kupovini diploma“ sasvim bespotrebno isprozivao određene pravosudne dužnosnike (Gordanu Tadić, Ćazima Hasanspahića, Nermina Halilagića i dr.) strpavajući ih u isti koš u svome niskočitanom članku sa onima koji su se eventualno o Zakon ogriješili, a sve s ciljem diskreditacije pravosudnih dužnosnika, za razliku od njih, Avdo Avdić je neostvarena osoba, koja je bezbroj puta otkazima počašćena bila, ali je konačno svoj smiraj pod utočištem USAID-a našao.

Da je Avdo Avdić karakterno loš čovjek, to stoji.

„Slijepo smo mu vjerovali. Imao je pristup institucijama i svim informacijama, jer se predstavljao, kao čovjek, koji radi za američku ambasadu, te smo mu kao novinaru izlazili u susret i davali sve informacije, pa čak i one koje su službenu tajnu predstavljale“ – tvrdi izvor iz pravosuđa, te nadodaje: „Svaki puta u razgovoru s istim, kada smo ga zvali da se nađemo, uvijek je priču ‘bacao’, kako ima posla u ambasadi preko glave, kako upravo ide kod Mauree Cormack, da ima susret s njihovim službama u ambasadi, a što smo poslije utvrdili da ništa od toga nije točno, ali nam je ta njegova priča u početku ulijevala nadu i stvarala jedno povjerenje“ – tvrdi izvor.

No, nije ovo jedini slučaj, da se Avdo Avdić predstavlja kao „američki čovjek“!

Poznati tuzlanski odvjetnik Faruk Balijagić tvrdi:

„Tijekom 2016. godine osobno me na mobitel pozvao novinar Avdo Avdić, tvrdeći, da radi za Amerikance i da ga oni financiraju, želeći ostvariti susret sa mnom, kako bi snimio film o mome i Lejle Fazlagić slučaju. Obzirom, da mi se predstavio kao osoba, koja radi za Amerikance i oni njegove aktivnosti financiraju, što mi je ulijevalo jedno povjerenje, pristao sam, da ja i sutkinja Fazlagić Lejla ostvarimo susret s istim. Susret je realiziran u Islamskom centru u Rijeci. Dok smo sjedili na kafi, Avdo Avdić je primio poziv od jedne visokopozicionirane osobe u pravosuđu, a nakon 15-ak minuta, Avdo Avdić je istu tu osobu dva puta pred nama kontaktirao, ali se prilikom razgovora s istim odmakao, da ne čujemo ja i Lejla šta pričaju. Znao sam da su novinar Avdo Avdić i glavna kantonalna tužiteljica Kantona Sarajevo Dalida Burzić veoma dobri prijatelji, pa sam u trenutku pomislio, da me Avdo Avdić nije došao špijunirati. Od filma nikada ništa nije bilo. Poslije sam se pitao, kada su krenuli Avdićevi medijski napadi na pojedine članove VSTV-a BiH poput gosp. Tegeltije Milana, Jukić Ružice, Jadranke Lokmič-Misirače i dr., zašto Dalida Burzić ne „urgira“ kod prijatelja Avde Avdića i ne spriječi takvo pisanje o svojim kolegama u Žurnal magazinu, obzirom, da je Žurnal magazin ostao jedini portal, koji nikada nije objavio do dana današnjega niti jedan članak o kriminalu Dalide Burzić“ – zaključuje odvjetnik Balijagić Faruk.

Imajući u vidu sve što smo do sada o Avdi Avdiću putem portala objavili, Američka ambasada i USAID, koji financira Žurnal magazin, napokon će vidjeti, kakve pare na kvazi kvalitete daju i troše. Američka nevladina organizacija „USAID – Od Američkog naroda“, da zna, u što i kako američke dolare ulaže i u ovoj napaćenoj Bosni i Hercegovini na histerične, pravno nepismene i neostvarene ljigavce, ološe i reketaše troše, kakav je i sam Avdo Avdić, koji već tri godine šuti o organiziranom pravosudnom kriminalu svoje „intimne prijateljice“ i njegove i Mektićeve propale favoritkinje za poziciju Glavnog tužitelja BiH, izrazito promiskuitetne i moralno problematične i u superlativu korumpirane Dalide Burzić s kojom je Avdo Avdić donedavno u epikureizmu i hedonizmu sklon bio.

Iako Avdo Avdić se voli baviti istraživačkom pričom o „kupovini diploma“, saznajte u slijedećem tekstu, kako i na koji način je Avdić diplomu po stare dane stekao.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});