fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SKANDAL: Pripadnik SIPA-e Slađenko Čerkez osumnjičen za seksualno iskorištavanje učenica, primanje dara i zloupotrebu položaja!

Autor: Josip Šimić-Đinđić / Dnevno.ba

SARAJEVO - „Ponavljam! Slađenko Čerkez je lažov, preverant i manipulator...svako poznanstvo koje ostvaruje, bilo poslovno ili privatno, isključivo je iz koristi, bilo materijalne, fizičke ili tjelesne. Laž mu je jedino sredstvo kojom dolazi do cilja“ – ovo su riječi jednog od kolega Slađenka Čerkeza, šefa Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Kada sam jednom pripadniku SIPA-e dopisujući se s njim ovoga tjedna, kazao, da je „jednom, prilikom ispitivanja u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, Slađenko Čerkez na Zapisniku o saslušanju svjedoka „zavalio“ svoje kolege, kako bi on izbjegao kaznenu odgovornost, te da sam ga ovo pitao na glavnom pretresu na Općinskom sudu u Sarajevu, te da je navedeno negirao, da bi mu potom pokazao Zapisnik, te da se nakon toga sledio i počeo crveniti“, pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu s kojim redovno održavam kontakte na prethodno navedeno mi je kazao: „Ne, to je psihopata i on nema takvih reakcija, niti bilo kakve empatije…ponavljam ti, nema skrupula da dođe do cilja, ali samo osobni interesi“.

Kada sam pripadniku SIPA-e kazao, da „mu je šef (Slađenko Čerkez) alkoholičar“, on mi je odgovorio: „Josipe, nije točno, da je alkoholičar, jer alkoholičar pije o svojim parama, a taj jede i pije samo kada mu drugi plaćaju. On nikada“!

Nema nikakve dileme, da je Slađenko Čerkez supstrat nemorala, uposlenik SIPA-e za veoma prljave stvari. „Gdje god nekome treba montirati, Čerkez je tu“ – reći će njegove kolege iz SIPA-e, te nadodaju, da je „po pitanju u ganjanju žena gori od Izeta Fazlinovića, lika iz humoristične serije „Lud, zbunjen, normalan“!

Iz generalija koje je Slađenko Čerkez dao na Općinskom sudu u Sarajevu proizlazi, da je isti „sretno“ oženjen, po zanimanju profesor strojarstva, i otac dvoje djece, koje je „ekspresno“ u državne jasle zaposlio, nakon što je odigrao nečasnu i sramnu ulogu u montiranju i podmetanju dokaza bivšem predsjedniku F BiH Živku Budimiru, koji je nedavnom presudom oslobođen od svih optužbi, koje mu je Čerkez zajedno s drugim akterima smjerno montirao.

I, dopisujući se tako s pripadnikom SIPA-e, isti mi reče: „Imaš ga (o.pa. Slađenka Čerkeza) na stranici Badoo (sajt za upoznavanje) pod nazivom Slađan. Tu lovi nove žrtve“!

Badoo je internaciona internetska društvena mreža. Slogan je “što ću danas raditi”.Stranicu je 2006. godine osnovao ruski poduzetnik Andrei Andrejew. Sjedište je u Londonskoj četvrti Soho. U veljači 2012. godine stranica je imala više od 139 milijuna korisnika. Prevedena je na 39 jezika u 180 država, s oko 3,5 milijuna novih dodanih fotografija dnevno. Badoo je u Iranu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima blokiran.

Ukratko, Badoo je mreža za čavrljanje, flert i upoznavanje, koja vodi od upoznavanja do koje čaše vina, od čaše vina do kreveta.

Moram priznati, bio sam vidno iznenađen, kada sam ovo čuo, iako sam mnogo prije govorio, da kad je „Slađenko Čerkez u pitanju, ništa nas ne smije iznenaditi“! Prosto rečeno, upitao sam pripadnika SIPA-e: „Pa Bože moj, otkud on u tome, on je čovjek u godinama (59.god.), oženjen, ima i djecu“, jer sam shvatio, da navedenu mrežu koriste samo neoženjeni i oni koji nisu vjerni svojoj bračnoj suputnici, te ga dalje upitao „nije zar on, da prostite, u kurvaluku“? Pripadnik SIPA-e mi je odgovorio: „Ooooo, daaaa…itekako…omiljena poslastica. Svaki službeni put iskoristi u te svrhe“.

Prije nego sam odlučio pisati o ovome, prethodno sam se oboružao dokazima. Pošto nisam korisnik nikakvih mreža za upoznavanje, čavrljanje i flertovanje odlučih, da se osobno uvjerim. Instalirao sam navedenu aplikaciju, nickname pod pseudonimom unio, mrežu Badoo otvorio, kad ono tamo piše: „Slađan, njegova slika, Sarajevo, godine 59, a u opisu stoji: SVE ŠTO JEDNOJ ŽENI TREBA“!

Prahnuo sam na prvi mah u smijeh, ali poslije se i ražalostio, da jedan šef Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala, Slađenko Čerkez, radi u jednoj državnoj instituciji- SIPA-i, koja bi trebala biti oličenje primjernog ponašanja, bez vođenja dvostrukog života. Kako god, Čerkez je „izišao iz ormara“ i pokazao svoje pravo lice: hedonizam i epikureizam njegova su jača strana. Reći će mi pripadnik SIPA-e: „Tu sam za sve informacije…itekako imaš toga za reći…vrijeme je da se taj monstrum razotkrije“.

„Mislim, da ima profil i na Twoo (također stranica za upoznavanje i flertovanje)“ – reći će drug iz SIPA-e. Ovo je već previše za mene bilo, čak toliko, da sam kazao: „Da Čerkez zaista treba da ode sexologu, jer je time totalno opsjednut“, odgovor nije bio iznenađujući: „Neee, tu treba cijeli tim ljekara“!

Vodeći tako konverzaciju i otkrivajući mračne tajne Slađenka Čerkeza, saznao sam, da je Dalida Burzić dobra drugarica Slađenka Čerkeza, čime se ispunila ona čuvena izreka: „S kim si takav si“! Korupcija, montiranje, dvostruki život, alkohol…i spisku nikada kraja, samo su neki od pojmova koji krase život Slađenka Čerkeza i Dalide Burzić.

Upitao sam potom pripadnika SIPA-e: „Šta radi Čerkez na tim mrežama“, da bi dobio odgovor: „Upoznaje ih preko tih mreža, i pozivajući se na svoj položaj i poznanstvom iz vrha, iskorištava“.

Kako bi potkrijepili ono o čemu pišemo, u sklopu ovoga nalazi se „atraktivna“ slika Slađenka Čerkeza, šefa Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala u SIPA-i, nastala u luksuznom bazenu, a koju je razmijenio u jednom početnom chat dopisivanju sa svojom žrtvom, koju je preko stranice Badoo navukao, a potom nastavno i permanentno seksulano iskorištavao i nastavio seksulano da iskorištava, pri tome pozivajući se na svoj položaj i poznanstvom iz vrha, prijeteći, da o svemu mora šutjeti.

Nakon što je Čerkez putem chat dopisivanja poslao sliku konstitucije svoga tijela, u plićaku u luksuznom bazenu, vidno nabildan i vjerojatno „obdaren“, susret je sa žrtvom ugovoren. U pitanju nije bio samo jednokratni sex, nego i opetovano seksualno iskorištavanje žrtve, ucjenjujući istu svojim položajem i vezama. Tu je i slika na kojoj Čerkez „zavodnički“ liže sladoled primamljujući svoje žrtve.

Slike se nalaze u tužiteljskom spisu, kao i povjerljiva prepiska Slađenka Čerkeza s njegovim žrtvama.

 

Jedna od Čerkezovih žrtava je izvjesna Nela iz Mostara za koju se hvali, da ju je posjećivao u njezinom domu i nikad je nije izveo na piće…na isti način mu prošla i bivša učenica iz Berkovića… Ona mu je bila „poslastica“ prošlo ljeto“ – reći će pripadnik SIPA-e.

Ovime sam zaista bio šokiran, osobito uz činjenicu, jer mi pripadnik SIPA-e reče, da su svojevremno stizale prijave u SIPA-u povodom ovoga, ali da je sve zataškano, a mnogi poslom ucjenjeni.

Nedavno je Čerkez Slađenko bio na službenom putu, o čemu je izvijestio i Općinski sud u Sarajevu u predmetu „Šimić“, da ne može doći svjedočiti, jer se nalazi na službenom putu. S ovim u vezi, dobio sam još jedan vrlo sočan detalj, da se upravo po dolasku sa ovoga službenog puta Slađenko Čerkez hvalio, da je „ostvario san svih muškaraca“!

Upitao sam pripadnika SIPA-e, da „ako se već u SIPA-i prijave protiv Čerkeza zataškavaju, zašto netko ne ode u Tužiteljstvo BiH i tamo sve prijavi“? I na ovo pitanje odgovor nije bio iznenađujući: „Ne vjerujem, da se te jadnice usuđuju za takvo što…ucjenjuje ih svojim položajem i poznanstvima sa vrhom politike“.

Prema dobijenim informacijama, Slađenko Čerkez je studirao u Rijeci, živio i koristio izvijesnu bogatu studenticu medicine, na kraju joj pokupio pare, kupio auto i vratio se u Stolac, a od silne tuge za tolikom „ljubavlju“ oženio se za dva mjeseca sa drugom. Godine 1996., došao je u Sarajevo u Federalni MUP, od prvoga dana se parazitski uselio ženi sa dvoje djece na Dobrinji (šehidska porodica), i tu parazitski proveo godinu dana uživajući u besplatnom smještaju, ručkovima, za koje kaže, da su ga „svakodnevno dočekali uredno servirani na stolu“, i ostalim naravno tjelesnim užitcima, prešućujući tada svoje bračno stanje i dvoje djece, koje je već imao, a prema informacijama „ženu sa Dobrinje napustio je čim je našao novu žrtvu“.

Slađenko Čerkez je zeta (muža od kćerke) prije dvije godine doveo iz Mostara i zaposlio ga u ZZO u Sarajevu, a nakon par mjeseci promaknuo ga na neko šefovsko mjesto.

Tijekom 2017.-2018. godine, Slađenko Čerkez na stomatologiji radio je gornju vilicu (zube), implatante i porculane, naravno sve besplatno, kod Muhameda Ajanovića, dekana Stomatološkog fakulteta u Sarajevu i prijatelja Dalide Burzić, protiv koga je Burzićeva obustavila istragu zbog zloupotrebe položaja. Muhamed Ajanović je također prijatelj Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH.

Postoji još jedna bitna karika u lancu – onaj, koji je Slađenku Čerkezu poklonio iPhone 10 u vrijednosti od 3000,00 KM, čime je počinjeno i krivično djelo Primanje poklona i drugih oblika koristi iz člana 217. KZ BiH, a sam onaj, koji je Slađenku Čerkezu i dao navedeni poklon, počinio krivično djelo „Davanje poklona i drugih oblika koristi“ iz člana 218. KZ BiH, a u vezi sa krivičnim djelom„Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ iz člana 219a KZ BiH u sticaju produženim krivičnim djelom„Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 220. KZ BiH, a sve u vezi sa članom 54.Z BiH.

Čerkez je primio navedeni dar, kako bi svojim položajem i u opisu svoga posla odavao sadržaj informacija iz istrage ljudima iz političkog i kriminalnog vrha i miljea. Dakle, kao što smo na početku napisali: svako poznanstvo koje ostvaruje, bilo poslovno ili privatno, isključivo je iz koristi, bilo materijalne, fizičke ili tjelesne.

Nastavlja se…

Autor: Josip Šimić-Đinđić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});