fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SKANDALOZNO: Ranko Mavrak, dopisnik HINA-e iz BiH, bio je doušnik UDBA-e!?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U zemljama apsurda, što Hrvatska i Bosna i Hercegovina definitivno jesu, sve što bi trebalo biti nacionalno, državotvorno, demokratsko,..., iz dana u dan nas dovodi do samo jedne po zlu znane skraćenice - UDBA.

To da svim državama iz sjene i dalje vladaju komunistički obavještajni kadrovi, odavno je jasno. Sve priče o tobožnjoj lustraciji u Hrvatskoj, bile su tek puke prodaje magle i kupovanje, ionako osiromašenog biračkog tijela, kojemu je lustracija bila svojevrsno svjetlo na kraju tunela.

Ovih dana smo svjedoci kako, samoproglašena konzervativna Predsjednica RH, na veleposlaničku dužnost (opetovano) imenuje notornog Joška Paru. Ljevičara po potrebi i teškog jugonostalgičara a tzv. HRT svaki put njegovu suprugu postavlja za dopisnicu baš u državu u koju muž bude imenovan. Tragikomično. Ali za hrvatski narod, očito, premalo da odjene “žute prsluke” i detaljno “renovira” veći broj institucija koje ih pljačkaju i ponižavaju iz dana u dan.

Što je HINA? Radi se o skraćenici za Hrvatsku izvještajno novinarsku agenciju. Dajemo na uvid samo jedan od dokaza, da ta institucija može biti svačija osim hrvatska. No, obzirom da i državom, pa tako i HINA-om upravljaju udbaši iz sjene to nas niti ne treba previše čuditi.

Dopisnik HINA-e iz Bosne i Hercegovine zove se Ranko Mavrak, koji se prije rata izjašnjavao kao Jugosloven i bio “vjeran i iskren drug, koji drži datu riječ”. Na stranu što se Mavrak izjašnjavao kao Jugosloven i bio član Saveza komunista (kao i Dragan Čović, “vlasnik” hrvatstva u BiH), i još manje bitno što Mavrak s hrvatstvom nema nikakve veze jer mu je otac iz Nevesinja gdje su osobe istog prezimena isključivo srpske nacionalnosti, preko jednog “detaljčića” svaka normalna država ne bi smjela prelaziti.

Radi se o zadokumentiranoj, sramotnoj i tragičnoj činjenici da je Ranko Mavrak do rata bio suradnik zloglasne UDBE (SDB), kodnog imena “ORATOR”.



S Mavrakom tajna služba kontakte je ostvarila još 1984. godine, a 1985. godine ga je i službeno “angažirala”. Mavrak je bio zadužen za praćenje “neprijateljskih djelovanja na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i šire…”! I to na “dobrovoljnoj osnovi”!

Kada vide Mavrakov udbin “rodni list”, mnoge njegove studentske kolege, ne samo iz Sarajeva jer je Mavrak “izvještavao službu” i sa susreta Filozofskih fakulteta bivše Jugoslavije, koji su vjerojatno bili privođeni na obavijesne razgovore, to definitivno mogu zahvaliti Mavraku i sličnima.

Zanimljivo, ovih dana Mavrak se iz Sarajeva za HINA-u i HRT javljao komentirajući nedavno održane izbore u Bosni i Hercegovini. Njegovi stavovi nisu baš dobro “legli” na želudac mnogim medijima koji su pod nadzorom Dragana Inšallah Čovića i njegove bratije iz HDZ-a BiH. Imamo dokaz, da iako su znali da je Mavrak do rata bio doušnik, to nisu htjeli iskoristiti da ga prokažu hrvatskoj i BiH javnosti. Poglavito novinarskoj struci kojoj pripadaju i oni skupa s Mavrakom.

Sve je jasno, UDBA je življa nego ikada a Mavrak i HINA su sramota za Republiku Hrvatsku i dvije hrvatske vodeće “sestrinske” stranke u obje države.

A možda i nisu, jer “suradnika” su kao šipak zrna puni i HDZ RH i HDZ BiH.

Plači voljena zemljo…

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});