fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

‘SKLONI SE, MATORI’! Šerbedžija ponižen u Srbiji: ‘Gledao sam kako hoda sa štapom…’

Autor: dnevno.ba

Izvještavajući o neugodnosti koju je hrvatski glumac Rade Šerbedžija doživio u Beogradu, srbijanski mediji pitaju se “u kakav su se to narod pretvorili”.

Potaknuti objavom na popularnoj Facebook stranici “Svi mi kojima je SFRJ jedina domovina”, pozabavili su se društvenim i moralnim vrijednostima za koje zaključuju kako polako ali sigurno izumiru.

Događaj koji je na spomenutoj stranici objavio Stefan Simić, naime, opisuje neugodnu situaciju pri kojoj se skupina mladića u trgovačkom centru bahato ponijela prema Radi Šerbedžiji kojeg, očigledno, nisu niti prepoznali:

“Skloni se, šta se kilaviš…”

“Nedavno, u Rajićevoj, tržnom centru, šeta Rade Šerbedžija, sam, sa štapom, nešto kupuje, vozi se onim pokretnim stepenicama, gore, dolje, nešto traži.  Nitko mu ne prilazi, a većina ga i ne primećuje. U jednom trenutku, u žurbi, prolazi grupa momaka koji ni svoje očeve i djedove ne poštuju, a kamoli tuđe, i ljutito, više sebi u bradu, jedan od njih dobaci  “skloni se matori da prođemo, vidiš da žurimo, šta se tu kilaviš…” A taj matori je Rade Šerbedžija, koji se, kako ga nije sramota, ispriječio pred njima, pošto se pred njihovom opakošću sve mora istog trena skloniti i pokloniti. Vjerojatno ih nije ni čuo, naučen da ni ne reagira na takve stvari”, opisano je u objavi

“Promatrao sam ga minutu-dvije…”

“Zastao sam sa strane, i promatrao ga, minutu – dvije. Toliko veliko poštovanje osjećam prema njemu, da mu samo diskretno klimam glavom, u znak podrške, na što on uzvraća. Tisuću razloga da mu čovjek priđe, ne samo filmovi, ne samo pjesme, ne samo život koji je proživio, i trag koji je ostavio, beskrajan. Nitko mu ne prilazi. Ljudi zagledani u svoje telefone, mladi brzim korakom prolaze, djevojke u nekom svom filmu, ljepotice našeg vremena ni ne znaju tko im je u blizini, niti ih zanima..”, dočarao je Simić i nastavio:

“Nitko mu nije prišao”

“Tako veliki umjetnik, a i muškarac, koji je obilježio naše prostore pojavom, karizmom, glasom, pričanjem, a i šutnjom, koji je u sebi objedinio mnoga prostranstva i čija umjetnost traje već pola stoljeća. Ali njih to ne zanima, dok hvataju još jedan selfi za instagram trudeći se da im neki tamo starac ne bude u kadru i pokvari fotografiju nesvjesne da bi je samo uljepšao, i tek sa njim bi bile umjetničko djelo. Šeta Šerbedžija, nastavlja nešto tražiti, sam, nigdje kamermani, nigdje pratnja, nigdje nitko oko njega, a ja promatram da li će mu netko prići, bar da ga primjeti. Nitko, nijedan jedini čovjek…”, dio je poduže objave na ovoj popularnoj stranici.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});