fbpx

ŠKORO O HRVATIMA U BIH Poručio da će biti “izdajnik”: Milanović ih nije zaštitio, HDZ ih politički razbio

Autor: Dnevno.ba

Bivši čelnik Domovinskog pokreta, hrvatski saborski zastupnik Miroslav Škoro komentirao je za N1 “ucjene” predsjednika RH Zorana Milanovića Finskoj i Švedskoj zbog Bosne i Hercegovine. Kazao je kako Hrvati propadaju u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini još brže i radikalnije.

Poručio je kako će njegov klub u Saboru glasati za ratifikaciju sporazuma za ulazak Finske u NATO, ako do toga dođe, poručivši: “Ne smijemo zaboraviti da je Finska zemlja Djeda Mraza. Trebamo voditi računa o tome da zaštitimo Djeda Mraza od mogućih problema”.

“Dokazano je kroz povijest političkog djelovanja Milanovića da je jako dobar u proizvodnji neprijatelja. To sam negdje pročitao i dobro je. Sada nas pokušava posvađati s Fincima. To ne bi trebalo biti svojstveno nekome koje iskusan diplomata. Ali, narod ga voli i ima podršku”, kazao je Škoro.

Naveo je kako se i Milanović i premijer RH Andrej Plenković ponašaju nezrelo. Istaknuo je kako će biti “izdajnik koji će glasati za ratifikaciju ulaska Finske u NATO”.

“Normalno da ćemo podržati. Finska treba biti u NATO paktu. Zašto ne bi bila, kao i Švedska. Mi ćemo riješiti pitanje Hrvata u BiH blokirajući Fince?! To nije način. Dobronamjerni Finci i Šveđani ne bi trebali biti žrtve činjenice da se mi ne znamo u političkom smislu odrediti prema zaštiti Hrvata niti u Mađarskoj, Vojvodini, a eto vidimo ni u BiH. To je nešto zbog čega se prije svega treba zamisliti Milanović koji je bio u prigodi štititi Hrvate u BiH”, rekao je Škoro.

Na pitanje je li Plenković pomogao u zaštiti Hrvata, rekao je: “HDZ je taj koji je razbio političko tijelo Hrvata u BiH. To je bilo 2006. godine, sve je režirano u Zagrebu”.

Potom je rekao kako Hrvatu u Hrvatskoj propadaju, a u BiH brže i radikalnije.

“Nema dogovora u BiH bez razgovora i dogovora s Bošnjacima i Srbima”, zaključio je Škoro.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI