fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SKORO PROPLAKAO Dačić: Albanci i Hrvati su ‘braća po oružju’

Autor:

„Nije to ništa novo. Oni jesu braća po oružju, u svakom ratu su to i bili, i u Prvom svjetskom ratu i Drugom svjetskom ratu. Bili su na suprotnoj strani od većine čovječanstva, ali im to nije mnogo uzeto za zlo. Nije im mnogo uzeto za zlo ni kad su ratovali protiv Amerike, Velike Britanije, Francuske...“, naglasio je Dačić.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nazvao je Hrvate i Albance „braćom po oružju“, komentirajući najavu Ministra obrane Hrvatske da je ta zemlja spremna da vlastima u Prištini pomogne u namjeri da transformira sigurnosne snage u vojsku.

„Dugi niz godina i decenija postoji koalicija između hrvatskih i albanskih separatista iz bivše Jugoslavije. Oružje je nabavljeno preko tih kanala“, rekao je Dačić u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink, prenosi Sputnik.

On je dodao da su mnogi albanski političari i separatisti bili u hrvatskoj vojsci, posebno Agim Čeku.

„Nije to ništa novo. Oni jesu braća po oružju, u svakom ratu su to i bili, i u Prvom svjetskom ratu i Drugom svjetskom ratu. Bili su na suprotnoj strani od većine čovječanstva, ali im to nije mnogo uzeto za zlo. Nije im mnogo uzeto za zlo ni kad su ratovali protiv Amerike, Velike Britanije, Francuske…“, naglasio je Dačić.

Predsjednik Skupštine Srbije je podsjetio da su u Drugom svjetskom ratu „albanski režim i hrvatski režim bili u službi nacističke Njemačke“, prenio je Tanjug.

„Tako da mi je potpuno jasno da su braća po oružju, samo ne znam što će im to oružje sada. Da li mi danas pričamo o oružju, ili ćemo pričati o putevima, turizmu, nekoj zajedničkoj budućnosti? To je pokazatelj koliko su oni žive u nekom svom svijetu, koliko ne žale ni za čim lošim što su uradili u prošlosti“, rekao je Dačić.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});