fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Skretanje s teme, primjenjeno!

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Iseljavanja, prenizak životni standard građana - siromaštvo, ugrožavanje vjerskih sloboda i prava, korupcija, svekolika zapuštenost, infrastrukturalno dno, najveća nerazvijenost u državi, lakrdija i farsa s formiranjem Vlade Hercegbosanske županije u trajanju od gotovo godinu dana samo je djelomični i općeniti opis stanja u Hercegbosanskoj županiji!

Na sve ovo, poznata politička metoda: skretanje s bitnih tema, primijenjena!

Danima smo već okupirani i bombardirani „oslobođenjima i okupacijama“ do te mjere da postaje zamorno, trivijalno, nenormalno. Nekome palo na pamet! Je li iz dosade, političkog dodvoravanja, provociranja, neukosti ili nečega trinaestog, nebitno?!

Je li vrijeme, mjesto, potreba, obilježiti mučan dan mnogima „i pobjednicima i gubitnicima“, a opet u režiji vjerojatno onih kojih se gotovo najmanje i tiče?!

Hoće li ovo obilježavanje oslobođenja, okupacije ili stradanja ičim pridonijeti običnim ljudima ovih prostora?

Naravno da neće!

Statistički podaci koji opisuju Hercegbosansku županiju pokazuju da postoji toliko prostora za različite oblike obilježavanja „oslobođenja i okupacija“ na korist i dobro svim stranama.

Koji je smisao obilježavanja određenih momenata kojima uglavnom nazoče „zabrinuti“ i oni koje oni uglavnom silom ili prevarom uvuku u „program“?

Čemu više te klasične, prepisane, bezživotne, provokativne ceremonije koje čak vrijeđaju i zdravu pamet i običnog čovjeka.

U njihovoj režiji i izvedbi uglavnom su čista ispraznost daleka od konkretnog života, a vrhunac im je poslikati se, nešto kao kurtoazno odraditi, malo se uz okrepu podružiti… I tako opet do slijedećeg puta.

Je li se začetnik ideje ovog obilježavanja, pojedinac ili institucija, imalo stavio u kožu naroda tih prostora koji će tu živjeti i sutra, a ne kao on/oni otići po završetku ceremonija!

Začetnici ovakvih i sličnih ideja i podržavatelji istih bilo bi lijepo, a prije svega i korisno da bar jednom iziđete iz svog svijeta i spustite se u svijet običnog čovjeka, Hrvata, Srbina, Bošnjaka i vidite što je njemu bitno, što bi on to htio obilježiti te koji je način na koji bi on nešto obilježio.

Obični narod puno toga obilježava svakodnevno, u svoja četiri zida, daleko od očiju kamera, bez nadmenog i patetičnog polaganje vijenaca, isfuranih govora, nekog kulturnog programa i slično.

Povijest naših prostora i sami znamo turbulentna je i oko puno stvari iz iste uvijek ćemo imati različito mišljenje. Ne opterećujmo sadašnjost prošlošću. Sadašnjost ima dovoljno svojih briga.

Stoga je ovo i poziv narodu kojem god da se ne hvata naivno na ove“krucijalne nacionalne momente i događaje“ od kojih će samo političari, u ovom slučaju dvije „stožerne“ nacionalne opcije koje si daju za pravo biti predstavnici i govoriti u ime obaju naroda imati jedini koristi.

Konkretne i stalne stanovnike okupiranih ili oslobođenih područja – kako god ih interpretirali pozivam da se neodazivom odazovu pozivu na proslavu – ako će se uopće dogoditi.

To doista, ponavljam, uglavnom i jesu proslave samo političara koji to gotovo da jedino i rade.

Njima je to više od obilježavanja: glasovi za nove izbore, dnevnica, medijska eksponiranost, a vama ostanak u Drvarskoj ili nekoj drugoj realnosti.

Neka si sami plješću kad vas polaganjem vijenaca, copy-paste govorom, kulturnim programom budu spašavali jedne od drugih, vas koji već 20-ak godina živite na način i u uvjetima u koje su vas ti isti doveli, a žele i dalje i opet-ali po svojim metodama.

Tko zna!? Možda im se dogodi bar sekunda srama, ako već ne skretanje u temu!, navodi se u priopćenju Županijske Neovisne Liste (ŽNL).

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});