fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Slaven Žužul od svog zaposlenika posudio 291 tisuću eura, već četiri godine obećava da će ih vratiti

Autor: Slobodna Dalmacija

SPLIT - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage nad poduzetnikom Slavenom Žužulom zbog kaznenog djela prijevare teške 291 tisuću eura. To je epilog priče koja traje gotovo četiri godine, u kojoj je oštećen Branimir Vidović, dugogodišnji Slavenov prijatelj i kum njegova brata Joze.

Vidović je u tvrtki “Skladgradnja” još uvijek zaposlen kao šef nabave i dugo se dvoumio što će učiniti, dok nije u rujnu prošle godine prestao slušati priče o povratu novca te je svog prijatelja i poslodavca prijavio Odjelu gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske. To je Vidović učinio kada njegov dužnik Slaven Žužul nije želio potpisati Sporazum o zasnivanju založnog prava na nekretnini od 30. srpnja 2019., kojim bi se Vidoviću osigrao povrat duga.

Žužul je od Vidovića posudio novac u dva navrata, i to 277.600 eura prvi put, da bi iste 2016. godine ubrzo to učinio i drugi put pozajmivši od Vidovića još 13.400 eura. Žužul se obvezao vratiti mu pozajmljeni novac u roku od šest mjeseci do godine dana, te je to čak i potpisao u obliku službenog dokumenta, u kojem piše koliki je iznos uzeo i kada ga treba vratiti.

U zahtjevu za provođenjem istrage stoji da postoji osnovana sumnja da je Žužul u više navrata obećavao Vidoviću, na njegovo inzistiranje i upite, vratiti novac, ali to nikada nije učinio, pa prijavitelj nakon svega osnovano sumnja da je Žužul uzeo njegov novac s namjerom da mu ga nikada ne vrati. Vidović je kumskim odnosom preko djece povezan sa Slavenovim bratom Jozom Žužulom pa je, osim Slavenove blagoglagoljivosti, presudio i kumski odnos prije nego što je Vidović prijavio slučaj.

Sada se postavlja pitanje odakle Vidoviću toliki novac. Iz pouzdanih izvora doznaje se da je pozajmljeni novac dao iz svoje ušteđevine, podignutog kredita, a i punac mu je vrlo dobrostojeći jer ima zemlje u Sevidu, no Vidović je u nedavnoj svojoj izjavi rekao da mu je plaća od šest do sedam tisuća kuna i da druge imovine nema.

Slaven Žužul nam je na ovu temu rekao prije nekoliko mjeseci sljedeće:

“Cifra od 291 tisuću eura dug je poduzeća ‘Skladgradnje’ prema gospodinu Vidoviću, i to će se čovjeku svakako vratiti. Ja sam za ovaj dug od 291 tisuću eura već bio u policiji i dao svoju izjavu, pa mogu to i reći za novine. Dakle, nitko neće biti oštećen i Vidoviću će dug koji ‘Skladgradnja’ ima prema njemu biti vraćen.”

Svi su mislili da će to biti ubrzo i da do istrage i ganjanja po sudskim dvoranama neće ni doći, ali očigledno je Žužul za novine izjavio ono što je godinama govorio Vidoviću.

Vidović je podnio još jednu kaznenu prijavu protiv Slavena Žužula kao odgovorne osobe “Skladgradnje”, u kojoj je prijavitelj još uvijek zaposlen. Prijavio ga je da mu od listopada prošle godine nije isplaćivao mjesečne plaće, a ukupan dug svih ovih mjeseci za te plaće iznosi oko 120 tisuća kuna, ali nismo doznali što je s tom tom prijavom i u kojoj je ona fazi.

U ovoj istrazi bit će ispitan i Vidović i Slavenov brat Jozo Žužul, a pribavit će se i podaci o imovini T.D. “Skladgradnja”, a ako se ukaže potreba, obavit će se i druge dokazne radnje. Makar je u ovom slučaju sve već potpisano i ispečatirano i jasno je da dug nitko ne negira. Sve je potpisano osim založnice na imovinu Slavena Žužula, koja bi osigurala povrat Vidovićeva duga. Da je to Žužul potpisao, do istrage ne bi ni došlo.

Autor: Slobodna Dalmacija
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});