fbpx

SLUČAJ MEMIĆ: Pretresi na tri lokacije

Autor: Fena

Policija Županije Sarajevo (ŽS), u skladu  s nalogom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, odnosno naredbom Suda BiH, vrši pretrese određenih objekata u vezi s “predmetom Dženan Memić“, potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP-a ŽS Mirza Hadžiabdić.

– S obzirom na to da su aktivnosti još u tijeku u ovom trenutku nije moguće dati više informacija – kazao je Hadžiabdić.

Kako je, u međuvremenu, priopćenoiz Tužiteljstva BiH, pretresi se vrše sa ciljem daljeg rasvjetljavanja svih okolnosti stradanja mladića Dženana Memića, u veljači 2016. godine.

– Policijski djelatnici  MUP-a Županije Sarajevo, po nalogu i u koordinaciji sa postupajućim tužiteljima, vrše pretrese na tri lokacije u Sarajevu – navode iz Tužiteljstva.

Nadalje, preciziraju kako se radi o stambenim objektima koje koriste dvije osobe, kao i jednog  hotelskog kapaciteta na Ilidiži.

– Pretresi se vrše sa ciljem otkrivanja dokaza i informacija u daljim aktivnostima utvrđivanja svih okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. godine. Postupajući tužitelji koordiniraju rad policijskih djelatnika koji su na terenu – navode iz Tužiteljstva BiH, uz napomenu kako više informacija u ovom trenutku, iz operativnih razloga, ne mogu davati.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI