fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Službeno otvorena još jedna istraga protiv Armina Cibre, zbog lažnog prijavljivanja!

Autor: Josip Šimić

LIVNO - Županijsko tužiteljstvo HBŽ-a, donijelo je dana 21. 09. 2018. godine Naredbu o provođenju istrage, broj: T10 0 KT 0008230 18, protiv osumnjičenog Armina Cibre, sina Osmana, iz općine Novi Grad, Sarajevo, zbog osnova sumnje, da je počinio kazneno djelo „Lažno prijavljivanje“ iz člana 347. stav 1. KZ F BiH, na način da je:

Nakon prethodnih nesuglasica, prepirke, prijetnji i ucjena, u vidu sms i viber poruka, koje je osumnjičeni Armin Cibra, u točno utvrđenom datumu i vremenu počev od 19. 10. 2016. godine do 02. 11. 2016. godine slao s korisničkog broja: 061/219-995, prema korisničkom broju: 063/554-995, kojeg koristi oštećeni Josip Šimić-Đinđić, a nakon što oštećeni Josip Šimić-Đinđić nije odgovarao na sms i viber poruke osumnjičenog Armina Cibre, osumnjičeni Armin Cibra postupajući u namjeri, da nanese štetu Josipu Šimiću-Đinđiću, u točno utvrđenom periodu, dana 12. 01. 2017. godine, pristupio u prostorije Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo, prethodno od ovlaštenih službenih osoba Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo upozoren u smislu člana 347. stav 1. i 2. KZ F BiH, da je lažno prijavljivanje kazneno djelo, i unatoč tome, postupajući s umišljajem, da drugome nanese štetu, na Zapisniku po prijemu usmene kaznene prijave Armina Cibre, broj: 02/5-2-2-65/17 od 12. 01. 2017. godine Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo i Zapisniku o saslušanju svjedoka Armina Cibre, broj: 02/5-2-2-66/17od 12. 01. 2017. godine Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo, lažno prijavio i na Zapisniku o saslušanju svjedoka lažno iskazao, da je:

„Josip Šimić-Đinđić u tijeku kolovoza 2016. godine počinio kazneno djelo iz člana 369. KZ F BiH, u SCC Sarajevu u ugostiteljskom objektu „Metropolis“, općina Centar, lažnim predstavljanjem u smislu državničke funkcije na štetu Armina Cibre“, da bi nakon toga, Druga policijska uprava MUP-a KS, tada na temelju navoda iz usmene kaznene prijave i Zapisnika o saslušanju svjedoka Armina Cibre, Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv Josipa Šimića-Đinđića podnijelo, znajući osumnjičeni Armin Cibra, da Josip Šimić-Đinđić nije počinitelj kaznenog djela „Lažno predstavljanje“ iz člana 369. KZ F BiH, niti se ikada u tom svojstvu na štetu osumnjičenog Armina Cibre predstavljao, a kojom je opisanom radnjom osumnjičeni Armin Cibra, kod Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo ishodovao pokretanje istrage protiv i na štetu oštećenog Josipa Šimića-Đinđića, a oštećeni Josip Šimić-Đinđić po tome osnovu dva puta u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Druge policijske uprave MUP-a KS i saslušavan bio, da bi nakon provedene istrage, Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, donijelo dana 30. 11. 2017. godine Naredbu o obustavi istrage, broj: T09 0 KT 0110520 17, protiv Josipa Šimića-Đinđića, jer prijavljeno djelo nije kazneno djelo, a na tužiteljsku odluku osumnjičeni Armin Cibra, Uredu Glavne kantonalne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo prigovor nije uložio, a slijedom čega je Naredba o obustavi istrage protiv Josipa Šimića-Đinđića pravomoćna postala, jer prijavljeno djelo nije kazneno djelo;

Dakle, u prethodno opisanim radnjama, svjestan, da lažno prijavljuje, postupajući s direktnim umišljajem (dolus directus) u namjeri, da kaznenom progonu ili optuženju izvrgne oštećenog Josipa Šimića-Đinđića, počinio kazneno djelo „Lažno prijavljivanje“ iz člana 347. stav 1. KZ F BiH, na štetu Josipa Šimića-Đinđića.

Istraga za lažno prijavljivanje!

Kantonalno tužiteljstvo Kantona 10 Livno, u kaznenom predmetu, broj: T10 0 KT 0008230 18, trenutno sprovodi istragu protiv osumnjičenog Armina Cibre, sina Osmana, iz općine Novi Grad, Sarajevo, zbog osnovane sumnje, da je počinio kazneno djelo iz članka 347. stav 1. KZ F BiH, na štetu Josipa Šimića-Đinđića iz Kreševa.

S tim u vezi, dana 26. 02. 2018. godine, Josip Šimić je Federalnom tužiteljstvu F BiH podnio Kaznenu prijavu protiv Armina Cibre iz Sarajeva i Zahtjev za prijenos mjesne nadležnosti sa Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo iz Sarajeva, na drugo kantonalno tužiteljstvo na području Federacije, a po krivičnoj prijavi podnositelja, dostavljenoj uz predmetni Zahtjev, sa prilozima, protiv Armina Cibre i drugih, zbog krivičnog djela „Lažno prijavljivanje“ iz člana 347. stav 1. i 2. KZ F BiH. Oštećeni Josip Šimić je Zahtjev za prijenos mjesne nadležnosti obrazlagao time, što se u sklopu Kaznene prijave nalaze inkriminirajući dokazi, koji inkriminiraju Dalidu Burzić, glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo i istu dovode u blisku vezu s tada prijavljenim, a sada osumnjičenim Arminom Cibrom, te smatra, da Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo neće moći u ovome predmetu nepristrasno postupati.

Glavni tužitelj Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine Zdravko Knežević je dana 19. 03. 2018. godine donio Rješenje, broj: T11 0 KTA 00003304 18, kojim je Zahtjev Josipa Šimića odbacio, kao nedopušten, te je predmetna prijava s prilozima dostavljena Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na nadležni postupak.Međutim, postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo je podneskom broj: T09 0 KT 0122848 18 od 16. 05. 2018. godine, zatražio prijenos nadležnosti iz važnih razloga na drugo stvarno nadležno kantonalno tužiteljstvo. Svoj prijedlog tužitelj obrazlaže činjenicom, da se u dostavljenom materijalu uz prijavu, u krajnje negativnom kontekstu spominju glavna kantonalna tužiteljica iz Sarajeva Dalida Burzić, zatim njena zamjena Aida Topalović, tužitelj Sanin Bogunić, te tužitelj Sead Kreštalica, kao i pojedini uposlenici MUP-a KS sa kojima nadležno tužiteljstvo usko surađuje u skladu sa Zakonom.

Glavni tužitelj F BiH Zdravko Knežević je nakon razmatranja predmetnog Zahtjeva postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, donio Rješenje broj: T11 0 KTA 00003304 18 2 od 17. 05. 2018. godine, isti ocijenio osnovanim, te Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu povjerio predmet na daljnje postupanje.

Šimić je, između ostaloga u Kaznenoj prijavi naveo, da „Rezmirajući sve navedeno, a imajući u vidu i činjenicu, da do sada, koliko je svima poznato, nitko nikada nije odgovarao za lažno prijavljivanje, ipak ovaj slučaj posebno se izdvaja, zbog toga, što je u obrazloženom činjeničnom opisu Kaznene prijave s dokazima podnijete protiv Armina Cibre na 9 stranica, ostrašćeni maliciozni čin sada osumnjičenog Armina Cibre nesumnjivo potkrijepljen i dokazan, te je dosegao toliki intenzitet i stupanj, da zaslužuje adekvatno krivično – pravno sankcionisanje, jer je upravo motiv njegova lažnog prijavljivanja Josipa Šimića, a kojom lažnom prijavom je bio izazvao i pokretanje istrage, upravo bila mržnja, odmazda, osveta i novac, koji mu je oštećeni Josip Šimić-Đinđić u različitim vremenskim intervalima i davao, a poslije nakon što je Josip Šimić-Đinđić uvidio, da ga osumnjičeni Armin Cibra samo financijski iskorištava, lažno mu predstavljajući svoje materijalno stanje, te kad je uvidio, da ga osumnjičeni Armin Cibra samo financijski zloupotrebljava i iskorištava, oštećeni Josip Šimić-Đinđić je sa osumnjičenim Arminom Cibrom svaki kontakt i viđanje prekinuo i svako davanje novca obustavio, da bi nakon toga osumnjičeni Armin Cibra putem sms i viber poruka prijetnje, ucjene i zastrašivanja sa svoga korisničkog broja na korisnički broj Josipa Šimića-Đinđića slao, te nakon što je osumnjičeni uvidio, da oštećeni Josip Šimić-Đinđić ignorira poruke osumnjičenog, u namjeri, da Josipu Šimiću-Đinđiću nanese još veću štetu, osumnjičeni Armin Cibra, oštećenog Josipa Šimića-Đinđića u Drugoj PU MUP-a KS, lažno prijavio, a što nesumnjivo govore i dokazi i činjenice priloženi uz Kaznenu prijavu“.

„Adekvatno krivično – pravno sankcioniranje Armina Cibre bit će pouka i poruka drugima, da od sada pa nadalje, nitko ne može zloupotrebljavati pravni sistem, kako bi pojedinci preko pravnog sistema iz svojih osobnih interesa, frustracija, mržnje i osvete atakirali na nevine građane ove zemlje! Da bi se nešto moglo okarakterizirati kao čin „Lažnog prijavljivanja“ potrebno je dokazati visok ostrašćeni maliciozni stupanj intenziteta prijavitelja, da u namjeri „Lažnog prijavljivanja“ iz svojih osobnih interesa, osvete ili odmazde,drugoga izvrgne krivičnom progonu ili optuženju“ – stoji u Kaznenoj prijavi.

Ovaj stupanj je kod osumnjičenog Armina Cibre, a koji je, kako se osnovano uz materijalne dokaze i počinio, nesumnjivo dokazan, pa stoga, valjalo je donijeti Naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenog Armina Cibre, sina Osmana, iz općine Novi Grad, Sarajevo, a zbog kaznenog djela „Lažno prijavljivanje“ iz člana 347. stav 1. KZ FBiH.

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});