fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Snijeg donio manje prometne probleme u ZDK

Autor: Fena

ZENICA - Prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite na području Zeničko-dobijskog kantona za sada nema većih zastoja u prometu.

U jutarnjim satima je posebno bio otežan prometna magistralnom putu M-17, i apeluje se na odgovorne na održavanju magistralnih puteva da inteziviraju svoje resurse kako bi se na svim dionicama promet neotežano odvijao.

Snijeg koji je padao za sada nije prouzrokovao veće poteškoće i zastoje u prometu na glavnim prometnicama.

Na svim lokalnim putevima kreće se otežano zbog zadržavanja snijega na kolovozima, a registrovana su kašnjenja, kao i obustava prometa nekih autobusa prema destinacijama lokalnog karaktera na višim planinskim predjelima, zbog zadržavanja snijega na kolovozima i niskih temperatura.

Operativa Direkcije za ceste kao i Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK je na terenu radi poduzimanja potrebnih mjera i radnji na uspostavljanju i normalizaciji kretanja u cjelom Kantonu.

Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK apeluje na građane i privredna društva da se uključe u raščišćavanju snijega u svojim ulicama, ispred svojih poslovnih objekata, kuća i zgrada, jer je to i njihova obaveza.

Visina sniježnog pokrivača u gradskim područjima u Zeničko-dobojskom kantonu je 20-40 centimetara, a u višim brdsko-planinskim predjelima i do 50 centimetara.
Zbog niskih temperatura i prisutnosti snijega i leda na kolovozu vozači se upozoravaju na opreznu vožnju, te da prilagode vožnju trenutnim uslovima.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});