SOA: Odbacujemo navode da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefija u BiH

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske na izjave BiH ministra sigurnosti Dragana Mektića da su hrvatski obavještajci i diplomati radili na naoružavanju selefija u BiH kako bi dokazali tvrdnje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je BiH "leglo radikalizma".

“Kao neistinite i zlonamjerne odbacujemo navode da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini (BiH), čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma”, stoji u priopćenju SOA-e.

“Borba protiv terorizma je prioritet rada SOA-e i sve zadaće u suzbijanju terorizma provodimo profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, naših saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Europe. Smatramo da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO-a, a posebice same BiH”, priopćila je SOA.

Dodaje se kako su od bosanskohercegovačke sigurnosno-obavještajne službe OSA-e zatražili službeno očitovanje o ovim neistinitim navodima, a o njima ćemo izvijestiti i naše međunarodne partnere.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI