fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠOKANTNO: „Ovaj put nije uspjelo. Sledeći put dva šaržera sasut u auto Gordane Tadić“!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine još uvijek traga za sada nepoznatim vozačem, koji je dana 07. 09. 2018. godine, na području Zeničko – dobojskog kantona, općina Olovo, ozbiljno ugrozio sigurnost v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić.

Podsjećanja radi, tada je nepoznati vozač, krečući se iznimo velikom brzinom ostvario kontakt sa policijskim vozilom MUP-a ZDK-a, koje se tada nalazilo u pratnji vozila Tužiteljstva BiH, nakon čega se nastavilo kretati prema vozilu u kojem se nalazila štićena osoba, v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić, ali je udes izbjegnut zahvaljujući brzoj reakciji vozača Tužiteljstva BiH. Tada se nepoznato vozilo udaljilo velikom brzinom sa mjesta događaja.

Da je slučajni incident, vozač bi zacijelo stao i izvinuo se, no ovako…

Iako je SDA-ovo prorežimsko glasilo „Slobodna Bosna“ tada pokušalo kroz svoje medijske natpise, po zadataku, obezvrijediti i umanjiti intenzitet napada na v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordanu Tadić, i to na isti način, kao što su to činili kroz svoje kvazi medijske i niskočitane natpise u slučaju ranijih prijetnji smrću upućenih predstavnicima i nositeljima najviše pravosudne vlasti u državi, iako su prethodno OHR i Američka ambasada u BiH osudili bilo kakav vid prijetnji ili zastrašivanja upućenih pravosudnim djelatnicima, natpisi „Slobodne Bosne“ ni u najmanju ruku ne smiju nas iznenaditi. Kažu, čim se oglasi „Slobodna Bosna“ i pođe „palamuditi“ znaj, da je nešto ozbiljno, i jest!

„Slobodna Bosna“ je u namjeri, da obezvrijedi i umanji ozbiljnost intenziteta napada na v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordanu Tadić, tada objavila članak u kojem je u tekstu napisala slijedeće: „Prema prvim rezultatima istrage dostupnih “SB”, automobil koji je sumanuto preticao kolonu vozila, okrznuo je vozilo u pratnji Tužiteljice i nema nikakvih indicija da je riječ i o čemu drugom osim o divljanju, kakvih smo nažalost svjedoci svakodnevno, nerijetko sa fatalnim posljedicama“.

Ovakve tvrdnje spin medija i njihovih plaćeničkih spin majstora ni u najmanju ruku ne stoje i plod su izmišljenih informacija iz, koje su, kako navode „dobili iz istrage“. Analizom tvrdnji, prethodno citiranih, a objavljenih u sklopu članka na „Slobodnoj Bosni“ su protivrječive, konfuzne, na koje ne bi nasijeo i u iste povjerovao sam autor teksta, glavni i odgovorni urednik „Slobodne Bosne“, alkoholičar ili radoalkoholičar i zoofiličar Senad Avdić, kafanska prostitutka braće Čampare, gdje u sarajevskim kafanama prima suportne informacije i podrške za svoje javne, ali niskočitane članke, zbog kojih je, često viđen gost na parničnim odjeljenjima Općinskog suda u Sarajevu po tužbama za laži i klevete, koje BH građani protiv ovog medijskog čučavca podnose. Ovaj čučavac je za sada, kako saznajemo kažnjen sudskim presudama sa preko 130.000, 00 KM po tužbama za klevetu. Kako isplatiti, sam Bog zna!

„Ekskluzivno“ tvrdi „SB“, da se radi „o automobilu, koji je sumanuto preticao kolonu vozila, te slijedom navedenog okrznuo vozilo u pratnji Tužiteljice“, te u svojim tvrdnjama idu još dalje i zaključuju, da „nema nikakvih indicija da je riječ i o čemu drugom osim o divljanju, kakvih smo nažalost svjedoci svakodnevno, nerijetko sa fatalnim posljedicama“, a sve su to navodno informacije iz istrage.

Ako bismo prihvatili, kao istinite tvrdnje „Slobodne Bosne“, to bi značilo sljedeće:

„Istina, vozilo jest preticalo pod velikom brzinom kola pod pratnjom i ostvarilo kontakt sa policijskim vozilom MUP-a ZDK-a, koje se tada nalazilo u pratnji vozila Tužiteljstva BiH, nakon čega se nastavilo kretati prema vozilu u kojem se nalazila štićena osoba, v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić, ali je udes izbjegnut zahvaljujući brzoj reakciji vozača Tužiteljstva BiH. Vozač koji je divljao, odnosno preticao vozila pod pratnjom je pronađen, a policijski organi u suradnji sa tužiteljem Tužiteljstva BiH i u razgovoru sa vozačem, koji je preticao su ustanovili, da „zaista nema nikakvih indicija, da je riječ i o čemu drugome, osim o divljanju, kakvih smo nažalost svjedoci svakodnevno“ – kako to „SB“ navodi“!

Međutim, toga nema, i to nije bilo tako, jer vozač još uvijek ostaje nepoznanica za pravosudno-policijske organe, a istraga Tužiteljstva BiH tek treba da utvrdi njegove prave namjere.V. d. Glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić mnogo je ranije obavještena, da je njezina pravna i fizička sigurnost od određenih centara, kako političke moći, tako i kriminalnih krugova ozbiljno ugrožena. Ta njezina sigurnost ozbiljno je narušena bila 07. 09. 2018. godine u Olovu.

Na portalu Klix.ba tada je objavljen članak „Tužilaštvo BiH: U Olovu napadnuta glavna tužiteljica Gordana Tadić“ od 08. 09. 2018. godine. Oko 139 komentara nalazi se ispod članka, prethodno citiranog, na portalu Klix.ba. Bilo je komentara poput: „Najbolja tužiteljica potpuno nezavisna i nije podložna pritiscima nijedne stranke“, „Otkako je došla za v.d. svjedoci samo, da se stvari popravlju na bolje kad je u pitanju sudska vlast“, Nije čudo, čim neko svoj posao radi časno i pošteno kao što radi najbolja tužiteljica Tadić odmah ne odgovara kriminalcima“, „Samo SDA mafiji ne odgovara tužiteljica Tadić, jer radi svoj posao jer će im stati u kraj“, „Gospođa Tadić radi odlično svoj posao…“ i brojni drugi komentari.

Pokušaj atentata na Gordanu Tadić događa se u teškim vremenim, kada je napokon s njezinim dolaskom na funkciju Glavnog tužitelja BiH otpočela borba protiv organiziranog kriminala i korupcije, i otopljavanje i rasvjetljavanje „santi leda“ brojnih političkih ubojstava, a koje su predmete godinama njezini prethodnici u ladicama držali i skrivali, o čemu smo pisali.

Međutim, na portalu Klix.ba posebno se ističe jedan, ali vrlo ozbiljan i nimalo bezazlen komentar:

„Nema veze, ovaj put nije uspjelo! Sledeći put dva šanzera sasut u auto“ Ništa nije slučajno. Biće još prilika“ – stoji komentar na portalu Klix.ba. „Deja vu“ – Deža vu ili već viđeno, rekli bi Francuzi.Tipični stupnjeviti i uporni pokušaji likvidacije od kamiona, aviona, zolja i pušaka, primjenjenih metoda u odnosu prema premijeru Vlade Srbije dr. Zoranu Đinđiću.

Dopredsjednica VSTV-a BiH sutkinja Ružica Jukić je u intervju za „Večernji list“ dana 13. 09. 2018. godine na upit novinara, da se „prije nekoliko dana dogodio napad automobilom na glavnu tužiteljicu Tadić, prije toga upućene su prijetnje, a vi ste pak upozorili kako određene policijske agencije prikrivaju počinitelje. Iznijeli ste vrlo teške optužbe?!

Dopredsjednica Ružica Jukić je u svome odgovoru izjavila slijedeće:

„To jesu ozbiljne riječi i ja imam toliko toga reći o tome. No, još uvijek neću izlaziti i dalje objašnjavati u javnosti dok ne prikupim sve dokaze. Nikada nisam ništa govorila bez utemeljenja. Posve je jasno, međutim, da postoje određene opstrukcije. Činjenica je da nikada ništa nije istraženo kada su bile u pitanju prijetnje, a, evo, i pokušaj ubojstva. Ne može mi nitko reći da je to slučajno. Jednostavno, nitko ne čini ništa da se pronađu počinitelji. Vrlo je jednostavno, s obzirom na današnje tehničke mogućnosti, utvrditi tko je bio blizu glavne tužiteljice. Uz to, imali smo i prijetnje preko mobilnih telefona. Saslušano je nekoliko osoba i sve je stalo na tome. Postoje i druge naznake da se ne radi kako treba“.

„Da je kojim slučajem glavnog državnog odvjetnika RH Dražena Jelenića pokušalo presresti drugo vozilo u velikoj brzini, što može završiti kobnim posljedicama, bila bi to vijest koja bi obilježila desetke medijskih dana. U BiH takva vijest nije čak bila ni udarna“, zaključila je Zamjenica predsjednika VSTV-a Ružica Jukić.

Jedno je sigurno, a to je, da je Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić, poput mnogih, trebala poginuti u misterioznoj i nikad rasvjetljenoj „prometnoj nesreći“! Nije ništa zaista slučajno!

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});