fbpx
Zagreb, 220519. Hanza media. Okrugli stol Euractiv na kojem sudjeluju kandidati za Europske izbore. Na fotografiji: Tomislav Sokol. Foto: Marko Todorov / CROPIX

SOKOL: Nažalost pokazalo se da bošnjačka politička elita, najviše SDA i Bakir Izetbegović nisu spremni na dogovor

Autor: dnevno.ba

Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu (HDZ EPP), gostujući u emisiji “Novi dan” N1 televizije, govorio je i o pitanju Hrvata u BiH.

“Strane sile koje su itekako kumovale ovoj situaciji, trebaju sudjelovati i u rješavanju ove stvari. Hrvati u BiH žele ono što im je bilo zajamčeno originalnim sporazumima. Nažalost pokazalo se da bošnjačka politička elita, najviše SDA i Bakir Izetbegović nisu spremni na dogovor i da su sve pregovore vršili s figom u džepu i nisu niti htjeli dogovor. Hrvati su ti koji su tu bili konstruktivni, govorimo o konsenzusu hrvatskih političkih stranaka. Hrvati samo traže svoj paritet i Hrvatska tu ima što napraviti”.

Što se tiče istupa Zorana Milanovića, rekao je kako nejedinstvo vlasti sigurno ne izgleda dobro u inozemstvu.

“Reakcije nisu pretjerano pozitivne zbog situacije u Ukrajini. Postoje dva pristupa, jedan je davanje bombastičnih izjava, no pitanje koliko to daje rezultat, drugi su stvari koje se rade u pozadini i često daju rezultata”, objašnjava, prenosi Hrvatski medijski servis.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI