fbpx

SOLAK: Moguće zatvaranje županija, gradova ili naselja

Autor:

SARAJEVO - Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je danas da može doći do zatvaranja županija, gradova ili naselja ako dođe do naglog porasta oboljelih od koronavirusa COVID-19 te da će o tome raspravljati u idućim danima.

– Postoji mogućnost da se zaustavi kretanje građana između naseljenih cjelina – istakao je Solak na pres-konferenciji.

Na pitanje novinara koliko je osoba trenutno u karantenu na granici BiH, Solak je kazao da su šatore na granici postavile Oružane snage BiH te da taj dio provodi Vijeće ministara BiH.

Ako neko od bh. državljana umre u inozemstvu, Solak je kazao da intenzivno razgovaraju o mogućnosti ulaska pogrebnih društava iz drugih zemalja u BiH, te da su to nesvakidašnje situacije.

– Danas će ‘doći’ inicijativa o zatvaranju Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, bilo je nekih letova, jer je naš aerodrom u Sarajevu jedini otvoren u regiji, pa postajemo tranzit za Srbiju i Crnu Goru, a cargo letovi će nastaviti letjeti – istakao je Solak.

Također je najavio da će u Vladi Federacije BiH dva puta dnevno svaki dan biti organizirane pres-konferencije, ali da nema informaciju kako će to rješavati županijski krizni stožeri.

Autor:

ZADNJE VIJESTI