fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Spriječeno krijumčarenje velike količine ‘skanka’ iz BiH u Njemačku

Autor: Dnevno.ba

GRADIŠKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH priopćila je da je detaljnim pregledom kamionske pošiljke koja se nalazila u carinskoj ispostavi Gradiška u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, otkrivena velika količine droge „skank“, koja se pokušala prokrijumčariti iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

– Službenici UIO iz Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Banjaluka, kasno sinoć su u carinskoj ispostavi Gradiška izvršili detaljan pregled kamionske pošiljke, koja je bila prijavljena za izvozno carinjenje.

U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća.

Detaljnim pregledom pošiljke je otkrivena veća količina opojne droge “skank”. Aktivnosti na terenu su provedene uz detaljnu koordinaciju sa kolegama iz Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, koji su preuzeli sve naredne aktivnosti u ovom predmetu – saopćeno je.

Akcija provedena u carinskoj ispostavi Gradiška predstavlja još jedan dokaz uspješno planiranih i izvedenih zajedničkih aktivnosti UIO, SIPA-e i drugih državnih agencija.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});