fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SRBIJA I REPUBLIKA SRPSKA SLAVE! ‘Danas ćemo se ujediniti’: Tisuće srpskih zastava vijorit će se Beogradom!

Autor: dnevno.ba

Srbija i Republika Srpska danas prvi put obilježavaju zajednički praznik, “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“.

U svim općinama u Srbiji i Republici Srpskoj trgovi i centralne ulice biti će okićene Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije.

Ovaj praznik će biti zajednički obilježavan u Srbiji i Republici Srpskoj i u svim sredinama u kojima žive Srbi diljem svijeta, simbolizirajući jedinstvo srpskog naroda.

Datum 15. rujan je izabran jer je tog dana, 1918. godine, probijen Solunski front.

“Nitko nikada neće moći srušiti jedinstvo srpskog naroda. Pokazali smo prethodnih godina kako se to radi, jer čak i kada ne misle isto s obje strane Drine, nikada se nije mogla čuti loša riječ”, poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je međuostalim poručio kako je važno da se sačuvaju Srbija i Republika Srpska od bilo kakvih rizika, ugrožavanja i opasnosti.

“Dosta smo muka i ratova imali u prošlosti. Vrijeme je mira, vrijeme je za razmišljanje o budućnosti i zato s drugima moramo razgovarati kako bismo pronašli zajednički jezik. Ali, oni koji misle da prijetnjama, sukobima i ratovima, mogu ostvariti ciljeve”, to je jako opasno i bojimo se takvih prijetnji. Nadam se da nikome neće pasti na pamet da ih sprovede”, zaključio je predsjednik Srbije.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će najvažnije ulice u Beogradu u utorak na Dan srpskog jedinstva biti okićene s 4.000 srpskih zastava, prenosi B92.

Vesić je na svom Facebook profilu naveo da će tim povodom Most na Adi, Brankov most, palača Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji biti osvijetljeni u bojama srpske zastave.

“Sve državne institucije i javni objekti bit će okićeni srpskim zastavama dok će sa fontane na Slaviji biti emitirane himne Srbije i Republike Srpske”, najavio je Vesić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});