Srbija “otvorila karte” – kako samo ignoriraju teritorijalni integritet i suverenitet BiH!

Autor: Hasan Kreho

SARAJEVO - Na ovaj način želim reagirati na sve površne informacije oko osvajačkih želja Srbije za nezakonitim uzurpiranjem teritorije BiH objavljenim u pisanim i elektronskim medijima u BIH.

Kada se postavljaju pitanja o razgraničenju BiH sa Srbijom kao tzv. “korekcija granice” potrebno je da se istakne kako Bosna i Hercegovina nema problema sa svojim granicama još od priznanja kao šeste ravopravne federalne jedinice na 2. zasjedanju AVNOJ-a 29. i 30. 11. 1943., ali imaju između ostalih i pohlepni političari neznalice iz Srbije koji žele nastaviti otimačinu koju nisu uspjeli puškom i tenkovima 1992 -1995..

Medijima sugeriram da pogledaju trenutnu situaciju BH granice na dijelu u kojem je Srbija ignorirala teritorijalni integritet i suverenitet BiH kada je općina Priboj (Srbija) izgradila velike i mnoge građevine na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Općina Priboj nezakonito svojata dio Bosne i Hercegovine dok naše nadležne i odgovorne institucije šute.

Zar građane i medije nije osvjestila situacija oko otimačine teritorije BiH kada je Crna Gora realizirala otimačinu teritorije Bosne i Hercegovine u iznosu 83,7 km ² (katastaska općina Kruševica i Sutorina) uz pomoć izdajnika poslanika u Predstavničkom domu Parlemntrane skupštine BiH.

U gruntu je to i danas teritorija BiH.

U ekskluzivnom materijalu koji dostavljam a koji ni do dana danšnjeg 14.11.2017. nemate postavljen na službenu internet stranicu www.parlament.ba:

Rezultati glasanja o davanju suglasnosti za ratifikaciju Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegvone i Crne Gore, br. 01, 02-05-2-1385/15 od 28.10. 2015. godine, iz kojeg možete pogledati kako je ko poimenično glasao tj. tko je je izdao Bosnu i Hercegovinu.

Napominjem da tada predsjedavajući Ustavnopravne komisije Željko Komšić nije bio nazočan-prisutan što na njemu ostaje sumnja iz kojih razloga je bio izočan-odsutan kada je trebalo glasati protiv jednog dokumenta kojim se otima teritorija BiH a sve u korist Crne Gore.

Senad Šepić je bio suzdržan samo iz njemu poznatih razloga a želi se kandidirati na sljedećim izborima 2018. za člana Predsjedništva BiH.

Kako su o otimačini teritorije BiH u Predstavničkom domu glasali poslanici a istovremeno i članovi SDA, SBB-a i HDZ pokazuje sve o njihovoj izdaji BiH.

Hoće li se ponoviti izdaja i otimačina teritorije Bosne i Hercegovine kada je Srbija “otvorila karte” ostaje da se vidi i kakav će odnos imati i mediji i građani da bi isti napravili potrebni pritisak na poslanike parlamenta BiH i tako zaustavila Srbija u svojoj namjeri otimačine bosanskohercegovačke teritorije.

Autor: Hasan Kreho

ZADNJE VIJESTI