fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Srbijo, spasi me!

Autor: Dnevni Avaz

SANA - Suad Dacić je u pomoć pozvao svoju obitelj i predstavnike Islamske zajednice (IZ) u Srbiji kako bi ga što prije evakuirali iz zaraćenog Jemena.

Suad Dacić je student iz Sjenice koji nije uspio da napusti Jemen prije početka zračnih napada koalicije arapskih zemalja, predvođenih Saudijskom Arabijom.

Šiitski pobunjenici ovo područje kontroliraju već duže vrijeme, a tako i prestolnicu Sanu u kojoj Dacić studira, prenosi srbijanski Blic.

On je u pomoć pozvao svoju obitelj i predstavnike Islamske zajednice (IZ) u Srbiji kako bi ga što pre evakuirali iz zaraćenog Jemena.

– Suad je planirao da napusti Jemen, ali su u trenutku kada je trebalo da poleti sa aerodroma koalicione snage borbandirale pistu i on je ostao zarobljen u Sani.

Jemen su, preko svojih ambasada, napustili gotovo svi strani državljani, ali Dacić nije imao kome da se obrati jer Srbija nema ambasadu u Jemenu – kažu u IZ u Srbiji čiju Medresu je Suad završio prije odlaska na studije.

Oni pozivaju državu Srbiju, prije svega Ministarstvo vanjski poslova, da ulože diplomatske napore kako bi pomogli Daciću da što prije napusti Sanu u kojoj bukti građanski rat između šiitskih pobunjenika, regularne vojske Jemena i članova Al Kaide.

Saudijska Arabija i još devet arapskih zemalja počele su bombandiranje položaja oružanih formacija šiita kako bi spriječili njihovu ofanzivu i preuzimanje kontrole nad cijelom zemljom.

Autor: Dnevni Avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});