fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SREĆKO VUČINA: Kako je moguće da je Šefik Džaferović tako posenilio?

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Pomoćnik zapovjednika za IPD - HVO Općinski stožer Mostar, Srećko Vučina, reagirao je na istup Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva BiH, koji je ove nedjelje u Mostaru pri obilježavanju 27. godišnjice formiranja IV. Korpusa Armije BiH iznio niz zanimljivih detalja o tome kako je i od koga ovaj Korpus u ratu branio građane Mostara.

“Istine radi, ovo je studeni, a Mostar je napadnut još ’91., kada su neki govorili ‘Ovo nije naš rat’, a znamo da u travnju ’92. strahote razaranja počinju. Dakle, tko obrani Mostar do studenoga te godine, tj. do osnivanja IV. Korpusa? Ili za neke nije bilo dva agresora?”, pita se Srećko Vučina.

Nekima je znano, kako je u Sarajevo pod ljeto ’92. rahmetli Aliji od čelnika iz Mostara otišla vijest “ako nismo spremni za prvi, jesmo za drugi rat (onaj sa HVO). I bi tako!

“Stoga, Džaferović ne može govoriti o obrani IV. Korpusa od dva agresora, nego samo od jednoga (HVO), a tako su se i ponašali, jer događaji o tome govore, ma kako ih netko interpretirao i nakon 27 godina”, smatra Vučina.

Da je IV. Korpus bio s početka travnja, onda bi legitimno tijelo Općine Mostar njemu povjerilo obranu, a ne HVO-u Općine Mostar…

“U sklopu HVO-a Općine Mostar bila je formacija Mostarski bataljun iz koje je s vremenom, a osobito nakon oslobađanja Mostara i Doline Neretve (Lipanjske zore) i proglašenom mobilizacijom počelo formiranje postrojbi ABiH. Dakle, nakon mobilizacije na kojoj je inzistirao zapovjednik HVO-a Općinski stožer Mostar, Jasmin Jaganjac, a kojem sam bio pomoćnikom. I to su činjenice”, podsjeća Srećko Vučina sve “zaboravne umove”.

Na kraju se samo možemo zapitati kako Šefik Džaferović kao bivši poznati “bezbednjak” i AID-ovac tako brzo zaboravi kada je stvarno započeo rat u Bosni i Hercegovini?

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});