fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

STEFANOVIĆ: Borba protiv Vučića je teža nego protiv Miloševića

Autor: Dnevno.ba

BEOGRAD - Predstavnici opozicije suglasili su se da su Srbiji, prije svega, potrebni slobodni mediji i pravedni izbori. Najavili su da će ubrzo početi i sa konkretnim akcijama, ali nisu otkrili kakvim.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Borko Stefanović kazao je za N1 televiziju da će borba protiv režima Aleksandra Vučića biti teža od borbe protiv režima Slobodana Miloševića.

Iako će redovni izbori biti za dvije godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić već zna rezultate. Rezultate ne proriče samo za izbore 2020. godine već i za nekoliko narednih ciklusa, i ubijeđen je da će pobjeđivati njegova stranka, a ne opozicija.

– Neće da doobiju izbore 2020, 2024. neće, a sad 2028. šta će da bude još ne mogu da vam predvidim, ali moći ću za dvije godine i to da vam kažem – poručio je Vučić u četvrtak u Kraljevu.

Upravo zbog takve situacije opozicija upozorava da su Srbiji neophodni fer i slobodni izbori, ali i mediji, kaže predsjednik Levice Srbije Borko Stefanović.

– Situacija je vrlo jasna – oni žele da naprave zemlju u kojoj jedan čovjek odlučuje o svemu, u kojoj su institucije u unutrašnjem džepu preskupog naprednjačkog sakoa, i žele da stvore medijsku sliku gdje postoji samo jedno mišljenje – ocijenio je Stefanović.

Savez za Srbiju planira akcije, ali Borko Stefanović još ne otkriva šta će konkretno raditi kako bi ispunili ono oko čega se okupila gotovo cijela opozicija.

– Naši potezi biće drugačiji, biće nekonvencionalni, i biće takvi da će režim morati da odgovori na to – najavljuje Stefanović uz ocjenu da će opoziciji danas biti teže nego 90-ih.

– Zato što su 90-ih postojali lokalni slobodni mediji, i postojale su tri-četiri slobodne dnevne novine, i čak nekoliko televizija. Kad kažem slobodnih, ne mislim opozicionih, nego mediji u kojima je bilo moguće čuti i drugu stranu – podsjetio je lider Levice Srbije.

 

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});