fbpx

ŠTO ĆE REĆI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA? Draško Stanivuković najavio je rušenje restorana kćerke Milorada Dodika

Autor: dnevno.ba

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković tijekom dana u petak predao je krivičnu prijavu protiv glavnog republičkog i urabinističko-građevinskog inspektora zbog slučaja "Kajak", a najavio je i rušenje restorana "Agape", čija je vlasnica kćerka Milorada Dodika te je izjavio kako nikad neće odustati od pravne države.

“Pravna država znači da je zakon iznad bilo koga. Kuma, sestrića, roda, tazbine, ma bilo koga u užoj i široj familiji. Danas mi takvu državu nemamo. Osim ‘Kajaka’, vidimo i ‘Agape’ koji je nelegalan”, kazao je Stanivuković te dodao kako je riječ o terasi sa svim propratnim objektima i skladištima, tendama i šaknovima koji su potpuno nelegalani.

“Dodikov kum ima nelegalno izgrađen restoran. Imate njegovu kćerku koja ima nelegalan objekat sa svim propratnim sadržajima tendama, verandama ili kako god se to zvalo. Imamo sestrića s nelegalnim bilbordima. Pa imaju li ti ljudi išta legalno? Naši inspektori su čekali da Gorica dođe na sastanak pola sata, ali ona se nije pojavila. Umjesto nje se pojavio republički inspektor, ovaj Mijović. To je morbidno i zbog toga ovaj čovjek treba dobiti još jednu krivičnu prijavu”, istaknuo je Stanivuković.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI