fbpx

ŠTO JE ISTINA? Izetbegović se odbio sastati s Dodikom, lider SNSD-a tvrdi da sastanak nije ni tražio

Autor: Fena

Dodik je istakao da nije točna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak s njim.

– Prije dva dana je neko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije točno. Istina je da je u okviru veleposlanika Europske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizira sastanak mene, Izetbegovića i Čovića – rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške, javlja Srna, prenosi N1.

On je naveo da pristaje na taj sastanak samo pod uvjetom da nema nikoga od stranaca i dodao da je vjerovano Izetbegović odbio taj sastanak.

– Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam što je Izetbegoviću, mada ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima – rekao je Dodik.

– Stranci se ponašaju podsmješljivo i ignoriraju sve probleme na koje smo ukazivali u vezi s Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju upravljati nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni s kim – naglasio je Dodik.

On je istakao da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktualnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI