fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Stoji li Karamarko iza ove ekipe koja bi mogla rasturiti HDZ?

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Mjesecima se u Hrvatskoj javnosti raspravlja o povratku Tomislava Karamarka na političku pozornicu. On sam tu je priču dodatno začinio u nekoliko navrata kada je isticao da ga dio njegovih kolega iz HDZ-a poziva da se vrati. Najave koje nisu bile preveć diskretne sada bi se mogle realizirati, ali na pomalo diskretan način.

Naime, bivši se lider HDZ-a nema namjeru vraćati u stranku iz koje je protjeran n perfidan način i to tako što su mu oni koji su ga do jučer tapšali po ramenu okrenuli leđa.

Karamarko se na scenu vraća kao diskretni ujedinitelj desnice barem ako je vjerovati glasinama. Je li doista točno da Karamarko stoji iza nove opcije koja se ovih dana naciji prezentirala teško je reći. No, s obzirom na Plenkovića i način na koji on HDZ pozicionira u političkom centru desna fronta itekako ima potencijala.

A koliko je velik potencijal razaznat će se već na svibanjskim euroizborima na kojima će snagu testirati i Hrvatski suverenisti.

Riječ je o konzervativnoj opciji koja se u subotu predstavila u Zagrebu, a koja okuplja Hrvatskoj desnici dobro znana imena i stranke od Hrvatske konzervativne stranke koju je na noge postavila uspješna europarlamentarka Ruža Tomašić do Hrasta, Istine o Istanbulskoj i Hrvatskog bedema.

Uz to, oko sebe su okupili i niz udruga te se imaju namjeru predstaviti na predstojećim euro izborima, a ovo jedinstvo prvi je pokazatelj da desnica nakon godina nejedinstva konačno zbija svoje redove.

Na predstavljanju u Europskom domu okupljenima se obratio Ladislav Ilčić koji je poručio da hrvatski narod traži zajedništvo. Imena za euroizbore još nije otkrio no svakako će biti zanimljivo pratiti rasplet ove intrigantne priče.

“Trebamo ljude koji će nas zastupati otvorenog uma, koji se ne libe reći što misle i što je najbolje za Hrvatsku”, naglasila je Tomašić.

A poruku je imao i sve popularniji zastupnik Hrvoje Zekanović koji je opisao hrvatskog suverenosti tvrdeći da se takav Bori protiv Marakeša, i Istanbulske konvencije, zalaže se za blokadu Srbije na putu u EU i inzistira na isplati ratne odštete.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});