fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Stotine studenata na prosvjedu u Sarajevu – Nemamo uvjete za život

Autor: Vijesti.ba

SARAJEVO - Nekoliko stotina studenata okupilo se sinoć ispred Studentskog doma u Nedžarićima kako bi ukazali na tešku situaciju života u tom domu i lošim uvjetima stanovanja.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je, između ostalog, pisalo: “Upravni odbor van!”

Studenti su se posebno fokusirali na radove koji se izvode u blizini Studentskog doma, a naglasak je na činjenici da u prosincu nema grijanja u sobama.

Jedan od prisutnih bio je i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Hamza Vahid El-Din. On je okupljenima kazao da će već sutra pripremiti listu zahtjeva i predstaviti ih nadležnim.

“Studentski domovi u kojima se živi su u lošim uvjetima. Kap koja je prelila čašu jeste činjenica da u proteklih dana nije bilo ni električne energije, ali ni grijanja, što je veliki problem kada je vani hladno. Okupili smo se večeras da upozorimo sve, od Upravnog odbora Studentskog centra do Vlade KS, da ako se stvari ne promijene, onda ćemo organizirati masovnije prosvjede”, kazao je.

Kao što je poznato, studenti su i ranije u nekoliko navrata upozoravali nadležne na loše uvjete u kojima žive.

Autor: Vijesti.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});