fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

STRAVIČNO: Djevojku (21) držali u kokošinjcu i tjerali da spava sa starijim muškarcima!

Autor: A. Muflizović

DOBOJ - Okružno tužiteljstvo u Doboju okončalo je istragu te podiglo optužnicu protiv dvadesetogodišnje Dijane Malić s područja Teslića i godinu starijeg Mehmeda Omahića sa područja Tešnja, kojom ih tereti za trgovinu ljudima radi vršenja prostitucije.

“Dobojski Okružni sud je potvrdio optužnicu, te prihvatio prijedlog Tužiteljstva za produženje pritvora. Slijedom tog sudskog rješenja, pritvor optuženim može trajati još najduže dvije godine, s tim da se kontrola opravdanosti vrši po isteku svaka dva mjeseca” – potvrđeno je iz dobojskog Tužiteljstva.

Podsjetimo, Malićevoj i Omahiću pritvor je nakon lišavanja slobode određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke i na taj način ometati krivični postupak, te jer bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a terete se za krivično djelo koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice.

Malićeva i Omahić, te D. Đ, kao što smo već pisali, uhićeni su krajem prvog mjeseca ove godine zbog sumnje da su tijekom tog mjeseca uz različite prijetnje, među kojim su bile i one da će je odvojiti od njenog dvadesetomjesečnog djeteta, 21-godišnju Teslićanku A. Č. prisiljavali na pružanje seksualnih usluga.

D. Đ. je pušten nakon saslušanja u policiji, a Malićeva i Omahić su pritvoreni.

Ispostavilo se da je sve je počelo kada je majka A. Č. početkom godine otišla na put, a to su doznali Malićeva i Omahić, inače njeni poznanici. Oni su potom došli u njenu kuću i tu je fizički napali, prijetili da će joj preko socijalnih radnika oduzeti djecu, odnosno njenu kćerku i maloljetnog brata, te je odvezi u Jevadžije kod Tešnja, gdje su je držali u Omahićevoj kući, ali i košinjcu.

Tukli su je, maltretirali na različite načine, zlostavljali i strujom kako bi je primorali na prostituciju.

Klijente su, navodno, nalazili na području Tešnja i Teslića, te su A. Č. vozili kombijem u kojem se dešavala prostitucija.

Mušterije su uglavnom bili stariji muškarci, koji su za seks plaćali 50 maraka. Ukoliko bi neki od njih htjeli da idu na drugo mjesto, A. Č. je Malićevoj i Omahiću morala javiti gdje idu, a poslije predati zarađeni novac, koji su oni dijelili među sobom.

Kada je majka A. Č. doznala što se dešava, obavijestila je policiju te su Malićeva i Omahić privedeni, piše Oslobođenje.

Autor: A. Muflizović
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});