fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sud BiH utvrdio da nema pretpostavki da se Zoran Mamić izruči Hrvatskoj, ali je stigao novi zahtjev…

Autor: dnevno.ba

Prošle godine, Sud BiH utvrdio je da nema pretpostavki da se Zoran Mamić izruči Hrvatskoj, ali je stigao novi zahtjev, prenosi Dnevnik.ba.

Hrvatska ne odustaje od izručenja Zorana Mamića, brata Zdravka Mamića i bivšeg trenera nogometnog kluba Dinamo toj državi, saznaje “Avaz”.

Novo ročište po zahtjevu Hrvatske za izručenjem mlađeg Mamića pravosuđu ove zemlje, zakazano je za ponedjeljak u 13 sati.

Donesena odluka

Ova informacija potvrđena je za “Avaz” iz odvjetničkog tima koji zastupa Mamiće.

No, Hrvatska, za razliku od starijeg brata Zdravka, Zorana traži zbog pravosnažnosti presude kojom je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Prošle godine, Sud BiH je utvrdio da nema pretpostavki da se Zoran Mamić izruči Hrvatskoj.

Osim toga, Sud BiH je prije dvije godine po istom slučaju odlučio u predmetu Zdravka Mamića i odbio zahtjev Hrvatske.

– Ovdje je sve jasno. Nema uvjeta za izručenja, ali Hrvatska i dalje ne odustaje – rečeno je.

Mamići, koji su osuđeni u Hrvatskoj, ranije su tražili da kaznu izdržavaju u BiH, a molbu su uputili i bh. institucijama.

Stigao prošle godine

Hrvatsko pravosuđe njegovo izručenje traži prema tri osnove: radi ponovljenog sudskog postupka po odluci Vrhovnog suda koji je ukinuo dio presude Županijskog suda u Osijeku i naložio ponovno suđenje, zbog izdržavanja kazne od četiri godine i osam mjeseci zatvora na koliko je pravomoćno osuđen u potvrđenom dijelu prvostupanjske presude te zbog istrage o podmićivanju trojice sudaca osječkog suda u sklopu koje je i Zdravku i Zoranu Mamiću određen pritvor.

U Bosni i Hercegovini, točnije Međugorju Zdravko Mamić nalazi se još od lipnja 2018.godine. Njegov brat Zoran stigao je prošle godine.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});