fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sudac u Pennsylvaniji odbacio navode o izbornoj prijevari; Trumpov stožer: hvala Obaminom sucu, brže stižemo do Vrhovnog suda

Autor: dnevno.ba

Donald Trump doživio je u subotu navečer još jedan poraz u svojim naporima za preokretanjem rezultata izbora. Naime, Matthew W. Brann, savezni sudac u Pennsylvaniji odbacio je navode Trumpovog stožera o neregularnostima s dopisnim glasovima, zbog čega je omogućena autorizacija rezultata izbora u Pennsylvaniji, koja će započeti u ponedjeljak. Donald Trump bez Pennsylvanije, koja nosi 20 elektora, gotovo nikako ne može postati predsjednik. Biden u Pennsylvaniji ima prednost od oko 81 tisuće glasova.

Za pobjedu je potrebno 270 elektora, a Joe Biden ih ima 306. Donald Trump pak ima na svojoj strani 232 elektora. Nedavno su službeno potvrđeni i rezultati izbora u Georgiji, gdje je postojala mala razlika u glasovima između kandidata, a Trump je tvrdio da dio glasačkih listića nije obrađen.

Brann je kazao da je Trump morao ponuditi “uvjerljive pravne argumente i faktične dokaze o raširenoj korupciji”, što nije učinio, već je stožer ponudio “ograničene, neuvjerljive, pravne argumente i spekulativne optužbe” bez dokaza.

Republikanski senator iz Pennsylvanije Pat Toomey nazvao je Joe Bidena predsjednikom te je izjavio kako bi Trump trebao prihvatiti poraz na izborima, piše New York Times.

Republikanac Brann imenovan je na položaj za vrijeme administracije Baracka Obame.

Trump je oštro kritizirao i Branna i Toomeyja.

“Sudac Brann, koji nam nije dozvolio da predstavimo naš slučaj ili dokaze, proizvod je senatora Pata ‘nećemo carine’ Toomeya iz Pennsylvanije (nije moj prijatelj) i Obame – ne čudi me. 900 tisuća lažnih glasova”, objavio je na Twitteru Trump i dodao da će uložiti žalbu na odluku suca Branna.

Trumpov osobni odvjetnik i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani, koji vodi u ime Trumpove kampanje tužbe zbog neregularnosti, poručio je priopćenjem da je “sudac kojeg je postavio Obama” pomogao strategiji stožera da što prije dođu do Vrhovnog suda te se zahvalio sucu što je brzo, bez odugovlačenja, donio odluku. Giuliani navodi da je u Pennsylvaniji “svjesno ili nesvjesno” ilegalno predano 682 777 glasačkih listića.

Giuliani tvrdi da su demokrati onemogućili da 50 ljudi svjedoči u Trumpovu korist o neregularnostima u Pennsylvaniji.

“Ovo je samo produžetak cenzuriranja prokletih činjenica koje američka javnost mora znati, od strane Big techa, velikih medija (Big media) i koruptivnih demokrata”, stoji u priopćenju Trumpova stožera koje potpisuje Giuliani.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});