fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Suđenje premijeru FBiH i ostalim optuženim se nastavlja u srpnju, promijenjen predsjedatelj sudskog vijeća

Autor: dnevno.ba

Suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za zloporabe pri nabavi respiratora bit će nastavljeno u srpnju s novim članom Vijeća Goranom Radevićem.

Sudac Radević je imenovan umjesto Džemile Begović, koja je napustila Vijeće zbog odlaska u mirovinu. Begović je do svibnja predsjedala u ovom predmetu, a tu ulogu je preuzeo član Vijeća Branko Perić, piše N1.

Perić je kazao da je Radević imenovan za novog člana Vijeća 26. svibnja i da se od tada upoznaje s predmetom.

Na ročištu je razgovarano i o dinamici nastavka suđenja, kao i saslušanju preostalog vještaka Tužiteljstva, koji živi u inozemstvu i nije mogao u dosadašnjem tijeku postupka iznijeti svoj nalaz, zbog čega je promijenjen redoslijed izvođenja dokaza, te su obrane počele sa saslušanjem svojim svjedoka.

Tužitelj Mirza Hukeljić je rekao da je vještak mogao doći u periodu kada je bila pauza u suđenju. Marsela Bajramović, braniteljica Fahrudina Solaka, kazala je da bi odustala od nekoliko svjedoka, a da ostali ovise o iskazu ovog vještaka Tužiteljstva.

Perić je naložio tužitelju da pripremi informacije kako i kada bi vještak mogao biti saslušan te na koje konkretno okolnosti.

“Očekujem informacije na sljedećem pretresu. Moramo to riješiti”, rekao je Perić.

Naveo je da će, zbog obveza u drugim predmetima, ovo suđenje u srpnju moći biti održano dva puta. Zbog godišnjih odmora koji će potom uslijediti, kao i bolovanja, nastavak se može očekivati u listopadu.

Suđenje se nastavlja 6. srpnja.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});