fbpx

SUDIJA RUŽICA JUKIĆ POTOPILA AVDU AVDIĆA: „Avdić svoje tekstove bazira na lažima, da bi obranio ljude sa kojima je blizak“!

Autor: Josip Šimić Đ.

Bivša dopredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV BiH) i aktualna sudija Općinskog suda u Tuzli Ružica Jukić reagirala je na svome Facebook profilu na tekst Avde Avdića, objavljen na portalu Istraga.ba pod nazivom: „Kronologija rušenja sigurnosnog sustava od izbora do Ušća“, a u kojem tekstu Avdić spominje i Ružicu Jukić.
Reakciju Ružice Jukić prenosimo u cijelosti:

U svom tekstu “Kronologija rušenja sigurnosnog sustava od izbora do Ušća“, novinar Avdo Avdić je opet spomenuo između ostalog i mene, aludirajući, da sam nekredibilan svjedok u predmetu protiv Vahidina Šahinpašića, te je napisao: „Vahidin Šahinpašić je najviši rangirani bošnjački kadar u SIPA-i. Vodio je istragu u predmetima protiv Nasera Keljmendija, te Fahrudina Radončića i drugih. Optužen je na temelju prijave Josipa Šimića Đinđića koji je, ujedno, i ključni svjedok u ovom predmetu. Osim Šimića, svjedoci protiv Šahinpašića su glavna državna tužiteljica Gordana Tadić i bivša potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić.“

Prije svega mogu da kažem da nisam svjedok protiv Šahinpašića, nego jedan od svjedoka u postupku protiv Šahinpašića. Naime, prije nego što sam dobila informaciju da smo Glavna tužiteljica Gordana Tadić i ja prisluškivane, te praćene i da je praćen moj službeni mail, Josip Šimić Đinđić mi se sam hvalio da informacije za tekstove, koje piše za dnevno.ba dobiva od Vahidina Šahinpašića i da može doći u SIPU kada hoće, jer je dobar sa Vahidinom Šahinpašićem.

Nakon što je novinar Josip Šimić Đinđić počeo pisati o tadašnjoj Glavnoj tužiteljici Dalidi Burzić, počinje da dobiva prijetnje u vidu poruka da će mu biti hladno tamo gdje će ići. Tu poruku sam vidjela, jer mi je pokazao! Zatim mi je rekao da mu prijete, da će zbog pisanja o tadašnjoj Glavnoj tužiteljici Dalidi Burzić završiti na psihijatriji i da će biti uhićen i stavljen u pritvor. Sve sam to prijavila Glavnoj tužiteljici Gordani Tadić! Nije prošlo dugo vremena i ostvarile su se sve prijetnje prema Josipu Šimiću Đinđiću!

Uhićen je i stavljen u pritvor! Stavljen je u psihijatrijsku bolnicu i vezan 10 dana! Taj dan kada su mu upali u obiteljsku kuću, radi pretresa, napisao mi je poruku da ga hoće uhititi i da mu pretresaju kuću. Ja sam ga pitala, obzirom da je tajio tko mu je dao naredbu o prisluškivanju Glavne tužiteljice Gordane Tadić i mene i šemu kretanja, te moj službeni mail, da mi kaže o kome se radi i odgovorio mi je da mu je dao Vahidin Šahinpašić. U Tužiteljstvu postoji ova komunikacija između Josipa Šimića Đinđića i mene u vidu poruka putem mesindžera, kao dokaz. Poslije je rekao da ga je pozvao Vahidin Šahinpašić da prestane pisati od Dalidi Burzić i da ima za njega nešto bolje, te da mu je dao materijale, koji se odnose na prisluškivanje Glavne tužiteljice Gordane Tadić i mene, kao i naše praćenje i praćenje mojih službenih mailova.

Možda i ne bih vjerovala Josipu Šimiću Đinđiću, ali on nije mogao imati komunikaciju, koja se desila između mene i Glavne tužiteljice Gordane Tadić putem mobitela, kao ni moje službene mailove da mu ih netko nije dao. Također Josip Šimić Đinđić nije vidovnjak da zna unaprijed, da će biti uhićen, stavljen u pritvor i da će ga smjestiti na psihijatriju, da ga slome, da bi prestao pisati. Sve je to rekao prije uhićenja! Taj netko je vršio neovlašteno prisluškivanje i praćenje mojih službenih mailova i da postoji slobodno novinarstvo, svi novinari bi se zapitali, što se to dešava, te ako se to dešava Glavnoj tužiteljici Tužiteljstva B i H i dopredsjednici VSTV, šta onda običan čovjek može očekivati. Kao svjedok sam rekla sve ono o čemu sam imala saznanja i predala poruke, koje sam obavila sa novinarom Josipom Šimićem Đinđićem, koje su se desile prije njegovog uhićenja.

Avdo, navodiš me kao nekredibilnog svjedoka, a upravo suprotan efekat dobivaš, jer me svi znaju, kao osobu, koja govori istinu i kojoj je istina najvažnija, kakva god ona bila. Ja naravno nikoga ne optužujem, niti je za mene netko kriv dok se pravosnažno ne dokaže, nego svjedočim o onome što se desilo. Ali Avdo postaje najagresivniji novinar, koji bazira svoje tekstove na lažima, da bi obranio ljude sa kojima je blizak. Dakle, više nije novinar, nego je postao odvjetnik svojih političara! Pored toga, isti svojim tekstovima ometa istragu, jer pokušava dezavuirati javnost, iznoseći istinu, koju on plasira. Za njega je neprijatelj Bošnjaka i gospodin Christian Schmidth novi Visoki predstavnik Bosne i Hercegovine, te izmišlja razloge, kako bi ga predstavio u što lošijem svjetlu.

Većina ljudi u Bosni i Hercegovini želi da žive jedni sa drugima i to u uređenom sustavu, gdje će svi imati ista prava i gdje će se boriti za prosperitet Bosne i Hercegovine. Ovakvim lažima i obranama, onoga što se ne može obraniti, pojedini novinari mogu samo unazaditi ovu državu i dovesti do narušavanja međunacionalnih odnosa. Ja sam kao žrtva praćenja i prisluškivanja, očekivala da će upravo Avdo Avdić biti najglasniji da se to istraži, ali nažalost on je u stanju da žrtvu masakrira, ako je prijavljen kao izvršitelj djela, netko tko je njegov prijatelj po vjeri i informacijama.

Portal Dnevno.ba podsjeća, da je Općinski sud u Sarajevu u svojoj presudi, broj: 65 0 K 665895 18 K od 10. 06. 2020. godine, kojom je Šimića oslobodio svih optužbi, potvrdio, da su „transkripti o nezakonitom prisluškivanju Gordane Tadić i Ružice Jukić vjerodostojni, odnosno autentični”!

Autor: Josip Šimić Đ.

ZADNJE VIJESTI