fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SUKOB VULINA I KOMŠIĆA: Ne možeš ni u jednu hrvatsku općinu u BiH, ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu

Autor: Dnevno.ba

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je drugom bošnjačkom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću “da može da mrzi i vrijeđa, ali ne može da objasni zašto bi takozvano Кosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju”.

Vulin za koga je Komšić rekao da je bio „kafe kuharica Mire Marković“ i da „nikada neće biti ostvareni njegovi snovi“, odgovorio je da „razumije zašto se Komšić toliko ljuti“ kada izgovori ‘Srpski svet’. „Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podijelim kruh, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku općinu u BiH – njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim“, naveo je Vulin, prenosi Beta.

Vulin je u priopćenju koje je prenijelo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, napisao i da je Mira Marković „sanjala opstanak Jugoslavije“ i da je to bio san i njegove mladosti, „a taj san se neće ostvariti“.

„Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju unijeli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svjetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u povijesti, s državama koje su tijekom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bijes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže što je njihovo“, napisao je Vulin.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});